Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 19. 9. 2022.

| Društvo

Maloj Dariji iz Bujanovca potrebna novčana pomoć da dobije vid

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Darija Tašković
SMS 1308 na 3030; foto: Fondacija "Budi human"

Četvorogodišnjoj Dariji Tašković iz Bujanovca je pre dve godine dijagnostikovana septo-optička displazija, zbog koje ima teško oštećenje očnog živca na oba oka. Jedina nada da devojčica bolje vidi je “Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju” u Rusiji, ali joj je za lečenje i boravak tamo potrebna novčana pomoć.

Na klinikama u Srbiji i regionu nisu moguće operacije očnog živca, kažu iz Fondacije “Budi human”, preko koje se sakuplja novac za Darijino lečenje, pa joj je neophodno lečenje u ruskoj klinici gde ubrizgavaju aloplante za regeneraciju oštećenog tkiva.

Darija je prošle godine posetila kliniku u Rusiji gde je imala dve operacije. Preporučeno joj je da još nekoliko puta poseti kliniku kako bi napredak bio vidljiv. Samim tim što Darija ima oštećenje vida, ima i usporen razvoj, s tim da su joj svakodnevno potrebni stimulativni logopedski i defektološki tretmani, koji iskazuju velike troškove- kažu iz Fondacije.

Novac je potreban za operacije, logopedske i defektološke tretmane, laboratorijske analize, lekove, suplemente, prevodilačke usluge, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Dariji možete pomoći uplatom na dinarski 160-6000001421580-11 i devizni račun 160-6000001422088-39, kao i slanjem SMS poruke 1308 na 3030.

Više informacija možete pogledati na sajtu Fondacije "Budi human".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: