Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:29, 13. 9. 2019.

| Društvo

Maloletnik tukao konja, "Srbska čast" mu ga oduzela - vaninstitucionalno sprovođenje zakona

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
srbska čast
"Srbska" čast "prevaspitava" 17-godišnjaka u njegovoj kući, a onda mu oduzimaju konja; printskrin/video Bojan Stojković

“Sada na tvom primeru, ceo tvoj kraj će da ispašta. Ako budete dobri, biće sve okej, ako ne budete dobri i ako se ne edukujete kako treba, svaki konj, svaka životinja biće oduzeta za primer”, govori Bojan Stojković, osnivač “Srbske časti”, 17-godišnjaku iz Niša kome oduzima konja jer ga je ovaj tukao. Stručnjaci kažu da je veoma opasno to što neko sebi daje za pravo da van institucija uzima zakon “u svoje ruke”.

Snimak maloletnika koji tuče konja prethodio je upadu nekoliko članova niške organizacije “Srbska čast” u romsko naselje Crvena zvezda. Oni su celu svoju "akciju" takođe snimali, a na snimku se najpre vidi kako se po kraju raspituju o vlasniku konja, a onda rez na 17-godišnjaka koga sa kauča Stojković “prevaspitava” uz obaveštenje da će mu oduzeti konja, jer se nije dobro starao o njemu.

To je, kako je podvukao Stojković, “poslednja opomena” i to ne samo za njega, već i za čitavo njegovo naselje.

Znači, sada će biti oduzet konj i celo naselje će na tvom primeru da ne može više niko da maltretira nijednu životinju, pogotovu što ta životinja ne može da progovori nijednu reč. Da je ta životinja mogla da ti kaže za*ebi da me udaraš, ti je ne bi udarao, ali nije mogla i ti si nastavio da je udaraš. Znači, ovo je zadnja opomena da ovakva sra*a praviš, jer veći si mangup kad zaštitiš slabije od sebe nego da maltretiraš - rekao je Stojković.

Na kraju video-klipa, vidi se kako “Srbska čast” uz pomoć niške organizacije koja brine o životinjama “Zoo planet” oduzima tuđeg konja.

Dobili smo iz Beograda klip da u Niškom naselju crvena zvezda neko je brutalno Zlostavljao konja ! Posle petočasovne rasprave i svega i svačega konja smo oduZeli za primer svim ljudima koji zlostavljaju nedužne životinje ! U akciii ucestvovali Srbska čast , Tanja Vidergar Vesna Mitic Advokat Nina Krstić Pavle Bihali ZAŠTITI SLABIJE ! Uskoro u tom naselju će se izvršiti EDUKACIJA kako treba da se ponašaju prema životinjama . ZAMOLICU SVE LJUDE DA NE PSUJU U KOMENTarima i NE VREĐAJU NA NACIONALNOJ OSNOVI! U svakom društvu ima loših i dobrih ljudi !

Gepostet von Bojan Stojković am Donnerstag, 12. September 2019

Jedan deo građana na društvenim mrežama, ovaj potez vidi kao “pravu stvar”, dok se drugi pitaju odakle organizaciji "Srbska čast" pravo da ulazi na tuđe posede, uzima tuđu imovinu, sprovodi zakon i prevaspitava, umesto da slučaj prijave policiji.

To što umesto institucija, nevladine organizacije uzimaju zakon “u svoje ruke”, Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava smatra veoma opasnim.

To što se vidi na klipu je neshvatljivo. Neko daje sebi za pravo da na ovakav način “radi posao” nadležnih službi i institucija. O poruci koja je na ovakav način poslata stanovnicima naselja Crvena zvezda da ne govorimo - ističe Đorđević.

Dodaje i da ukoliko ovo prođe bez reakcije nadležnih institucija može da bude ozbiljan presedan jer bi ovaj incident lako mogao da postane praksa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • umesto da slučaj prijave policiji

    00:32 // 18. 9. 2019.

    Svasta...kao da ce policija neto po tom pitanju da uradi?
    U pravu su, i treba da oduzmu.

  • Bobe

    10:52 // 17. 9. 2019.

    Ovo treba da resava policija kao i tuzilastvo. A ne neko ko preuzima stvar u svoje ruke bez zakona. Koliko se vidi na snimku ovo je pretnja maloletniku. Maloletniku se zakonski treba oduzeti zivotinja, a ne neko ko nema prava na to. Takodje i osnivaca "Srbska cast" treba zakonski da odgovora za postupke ove grupe (za primer ostalima kao sto on kaze).

  • Rom iz srbije

    14:38 // 16. 9. 2019.

    Poznajem romske mahale gde deca poseduju oruzje, pitao bih ih , sta bi tamo oduzeli? 1.Nemaju nikakva prava, 2.Ulaze u tudju imovinu bez ikakvog pristupa, slazem se za oduzimanje konja ali nije to njihov posao, zna se ko i kako se to radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: