Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 31. 12. 2023.

| Društvo

Malom Vasiliju iz Pirota potreban novac za operaciju kako bi prohodao

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
budi human
Potreban novac za operaciju; foto: Budi human

Porodici 5-godišnjeg Vasilija Kostića iz Pirota, koji boluje od cerebralne paralize, potrebna je novčana pomoć kako bi platili operaciju nakon koje bi dečak mogao samostalno da hoda, a u akciji sakupljanja pomoći uključili su se učenici i zaposleni Mlekarske škole "Dr Obren Pejić".

Roditelji su primetili da Vasiije ima poteškoće u razvoju kada je imao nešto manje od dve godine, a nakon specijalističkih pregleda ustanovljeno je da ima zaostajanje u motornom razvoju i uspostavljena je dijagnoza.

Novac se sakuplja i preko fondacije ”Budi human”, iz koje kažu da je on potreban za operativni zahvat, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj.

Vasilije sedi samostalno, podiže se uz oslonac, rukama hvata predmete, mentalno je očuvan, koristi potkolene ortoze za oba stopala, hoda uz pomoć hodalice, ali još uvek ne samostalno - kažu iz Fondacije.

U akciju su se uključili, na predlog Učeničkog parlamenta, učenici i zaposleni pirotske škole koji će donirati novac, a kutije za sakupljanje pomoći će biti postavljene u hodniku škole i Doma učenika, a građani Pirota moći će da ostave novac u kutijama koje će biti postavljene u maloprodajnim objektima proizvoda Mlekarske škole.

Donacije je moguće uplatiti i preko fondacije “Budi Human”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Banjac

    15:37 // 31. 12. 2023.

    Bog će da pomogne ako neće ljudi.

  • Cao Srbijo,cao Pirote

    13:27 // 31. 12. 2023.

    Pa moglo je bez slavlja na trgu da se pomogne ovom detetu,ali ne,narod je glasao da se mafija i dalje ugradjuje a da nam deca umiru i beze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: