Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 28. 11. 2022.

| Društvo

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se u subotu u Nišu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
invalidska kolica
Pod sloganom “Spoznaj svoje granice, ali uvek teži da ih prevaziđeš”; ilustracija; foto: Flickr/zeevveez

Niško Udruženje “Dan” obeležiće Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u subotu, 3. decembra, od 17 sati, u koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti, pod sloganom “Spoznaj svoje granice, ali uvek teži da ih prevaziđeš”.

Tom prilikom profesor istorije umetnosti Kamenko Marković održaće predavanje o invaliditetu u umetnosti, pod nazivom “Anri de Tuluz Lotrek – slikar koji je uneo pokret u slikarstvo i plakat”. Takođe, nastupiće hor OŠ “Sveti Sava”, pod dirigentskom palicom Gordane Stamenković.

Govoriće predsednica Udruženja “Dragana Rodić”, odbornica i predsednica Udruženja distrofičara u Nišu Jasmina Barać Perović, kao i priholog, komunikolog i novinar Marija Milanović, dok će program voditi Milica Milojević Kostić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivica

    11:59 // 27. 1. 2023.

    Čuo sam ovih dana od moje profesorke likovnog da će profesor Marković u februaru mesecu imati predavanje posvećeno velikom rumunskom skulptoru Konstantinu Brankušiju. NIsam siguran koliko je to tačno ali treba se nadati da je tako budući da je Brankušijev rodjendan februara meseca a profesor ne propušta taj dan da nešto ne napiše o umetniku, možda će ove godine biti drugačije.

  • Jelena

    14:44 // 22. 1. 2023.

    Pamtim ga kao briljantnog znalca istorije umetnosti. Predavao mi je, uživala sam u njegovim predavanjima. Nikada pre ni kasnije nisam imala priliku da slušam takva očaravajuća i zavodljiva predavanja. Divan čovek i veliki humanista- veliki zaštitnik prirode.

  • Kristina

    18:51 // 14. 1. 2023.

    Volela bih da čujem prof. dr Kamenka Markovića kako govori o nekom slikaru. Ostao mi je u nezaboravnoj uspomeni kada je govorio o Lotreku. Kakvo poznavanje slikarstva, slikara, Pariza, kakva elokvencija. Sve to dovodi slušaoca do vrhunca i opija kao otrov. Znam da je govorio da brine o jednom broju mačaka i da bi održao predavanje sa ciljem da za njih prikupi hranu od slušalaca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: