Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 12. 11. 2019.

| Društvo

Mihajlovićeva: Koridor 10 bi se urušio za 10 dana da se radilo po projektima Tadića i Mrkonjića

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Radove na auto-putu posetila i direktorka Evropske investicione banke
Mihajlovićeva smatra da se radilo po starm projektima da bi se auto-put urušio zab 10 dana; foto: Lj. F.

Danas ne bi imali auto-put kroz Grdeličku klisuru, ni istočni krak ili bi se oni urušili za 10 dana, tvrdi ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, da se radilo po projektima Borisa Tadića, Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića.

Nakon pompeznog otvaranja istočnog kraka Koridora 10, krenulo se i u međusobno otimanje zasluga za njegovu izgradnju.

Iako se sa projektom krenulo još za vreme “bivše vlasti”, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović sve zasluge za povezivanje sa Bugarskom i Severnom Makedonijom prisvaja za sebe i aktuelnu vlast.

Razloge za konstantno kašnjenje završetka radova pronašla je u lošim projektima, a gostujući na televiziji O2 za loše projekte je optužila neke od čelnika tadašnje vlasti, a sadašnje opozicije, ali i koalicionog partnera iz SPS-a Milutina Mrkonjića.

Praktično su radovi i na južnom i na istočnom kraku počeli tek 2014, a od 2012. do 2014. smo se bavili preprojektovanjem i eksproprijacijama koje nisu bile urađene na vreme. Da smo kojim slučajem radili po projektima koje su nam ostavili Boris Tadić, Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić, danas ne bismo imali ni auto-put kroz Grdeličku klisuru, ni istočni krak Koridora 10 ili bi se to što je urađeno urušilo za 10 dana - rekla je Mihajlovićeva.

Međutim, urušavanje kosina kroz Grdeličku klisuru ne pominje, ali je naglasila da se više nikad neće desiti da se “jedan auto-put gradi 50 godina”, jer to znači da je država zatvorena u transportnom smislu.

Danas ljudi u Srbiji vide koliko i kako se radi i gradi, a rezultat toga je i Koridor 10, koji će služiti svim građanima, pa i Tadiću, Iliću i Mrkonjiću - rekla je ministarka.

A svoje viđenje ima i Boris Tadić koji je u vreme kad se krenulo sa izgradnjom bio predsednik Srbije.

Zapravo jedino što su uradili (sadašnja vlast, prim. aut.) je samo tehničko ispunjavanje ugovornih obaveza iz vremena naše vlasti - napisao je Tadić na Twiteru.

Podsetimo, nakon brojnih kašnjenja i probijanja rokova, konačno je pušten u saobraćaj i istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • polu čovek polju poljoprivrenik

    12:10 // 14. 11. 2019.

    E hvala Vam puno. Hvala Vam. Da li sada treba da je sramota nas gradjane, što smo dozvolili da neko postoji pre Vas. Vi ste naše otkrovljenje, naše svetlo na kraju tunela. Vi ste nam doneli nove puteve da se lakše krećemo. Hvala vam,

  • Dragan Nesic

    08:33 // 13. 11. 2019.

    Колико је,у међувремену,напредовало грађевинарство? А колико све остало? Па и ово Ваше уплитање!!!

  • Иван

    07:49 // 13. 11. 2019.

    Ту и јесте проблем, правите се паметни и мењате пројекте.
    А пројкте би требало стручи људи да раде

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: