Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:13, 13. 4. 2021.

| Društvo

Ministar Vulin u Vranju: U toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje stanova za bezbednjake

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Vulin
Vulin u narednom periodu očekuje maksimalnu posvećenost u otkrivanju šverca narkotika; foto: MUP

O novoj zgradi za vatrogasno-spasilačku jedinicu u Vranju, kao i zaključivanju ugovora za drugu fazu izgradnje stanova za bezbednjake, rezgovarao je ministar policije Aleksandar Vulin na sastanku sa gradonačelnikom tog grada i rukovodiocima Policijske uprave. Kako se navodi, na sastanku su analizirani i rezultati policije u prethodnom i prioriteti u narednom periodu, a Vulin je ocenio da je za povećanje sigurnosti kod građana ključnja saradnja između policije i lokalne samouprave.

Govoreći o stanovima za bezbednjake koji su izgrađeni u prvoj fazi radova, Vulin je rekao da se 105 pripadnika policije već uselilo, a da je u toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje.

Cilj nam je da i na ovaj način, uz konstantan rast plata, poboljšamo materijalni položaj naših pripadnika i omogućimo im da reše svoje stambeno pitanje - istakao je Vulin.

On je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, sa gradonačelnikom razgovarao i lokaciji za izgradnju nove zgrade za vatrogasno-spasilačku jedinicu, kao i o novim ulaganjima u postavljanje video-nadzora u blizini škola i na većim raskrsnicama.

Od policije, kako je rekao, očekuje maksimalnu posvećenost u otkrivanju i sprečavanju šverca narkotika u Srbiji.

U svakom delu Srbije, pa i na jugu, narko-dileri biće na udaru policije. Nema velike i male zaplene droge, svaki sklonjeni gram droge sa ulice je sačuvan život. Niko ne može da truje našu i da im uništava budućnost, a da za to ne odgovara. Borba protiv trgovine narkoticima je trajan posao i policija u toj borbi nikada neće posustati - rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin Bujanovčanima poručio da je policija tu da štiti sve i da je ne zanima ko je koje nacionalnosti; foto: MUP Ocenio je da je država u poslednja dva meseca pokazala svu jačinu i odlučnost u obračunu sa organizovanim kriminalnim grupama i rekao da će insistirati da se svaka policijska uprava bori za običnog čoveka i njegov osećaj da je u svom gradu zaštićen od svake vrste kriminala.

Pored Vranja, Vulin je obišao i Bujanovac i građanima tamo poručio da je Srbija zemlja u kojoj se zakon bezuslovno poštuje i sprovodi i da je jednak za svakog građanina, a da je policija tu da štiti sve i da je ne zanima ko je koje nacionalnosti.

Državno rukovodstvo preduzima sve mere kako bi građani živeli bolje i bezbednije. Važno nam je da se ovaj kraj razvija, da se otvaraju nova radna mesta, da jača ekonomija, a da bismo to ostvarili moramo očuvati i ojačati svoju stabilnost i bezbednost - rekao je Vulin.

Na sastancima je, navodi se, bilo reči i o poboljšanju uslova rada policijskih službenika ulaganjima i podmlađivanjem kadrova.

Podsetimo, prva faza izgradnje stanova za vojsku i policiju, koja je podrazumevala 186 stanova u 4 zgrade završena je avgusta prošle godine, a druga faza u kojoj će se graditi 5 zgrada sa 289 stanova počela je mesec dana kasnije, a tadašnja ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila do kraja 2022. godine završetak 8.000 stanova za bezbednjake u Srbiji do kraja 2022. godine.

Izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije iza “Eko” pumpe u Vranju najavljena je krajem 2017. godine, a planirano je da bude završen u naredne tri godine, da bi 2019. tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović precizirao da bi centar trebalo da bude završen do kraja 2021. godine.

Procenjena vrednost radova je 500 miliona dinara, a sa neophodnom opremom 800 miliona. Ministarstvo unutrašnjih poslova je za početak radova 2018. godine odobrilo 50 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:20 // 14. 4. 2021.

    Drug ministar dosao da propagira svoj sindikat, nekakvu zajednicu sindikata srbije ! Lazu,ove neprosvecene, gledaoce tv sa nacionalnom frekvencijom, da ce im dati posao, povecati plate, zaposliti decu ! Dok je ovaca, bice i sisanja !

  • Filozof

    22:06 // 13. 4. 2021.

    Kolika ce cena biti za stan od 120m2?Pitam zbog tetke.

    • B.Petrović, rualni psihoog

      00:04 // 14. 4. 2021.

      A koliko je cena SEDMOSOBNOG stana gospođe dopisnice rts sa juga Srbije, pireklom iz Soko banje na privrememom radu u mestu koje nije banja i koje se označava kao Niš?¿

  • losmi

    21:27 // 13. 4. 2021.

    Ko gradi te stanove,da nije TETKA IZ KANADE?Ove stanove sto ste otvarali u Nisu i davali kljuceve,da li je moguce da evo jos malo pa dve godine ni jedan jedini stanar se nije uselio?Dve zgrade na Bubnju gotove jos od kada a niko da se useli?Bitno da je pred izbore bilo slikanja i urucivanje kljuceva!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: