Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 23. 2. 2016.

| Društvo

Ministarstvo potvrdilo: Vučić otvorio nezavršen auto-put

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
490x370-Koridor-X
Čeka se proleće; foto: N1

Pre samo mesec i po dana otvorenoj deonica auto-put od Niša do Dimitrovgrada, koja je već prepuna rupa, u stvari nedostaje još čitav sloj asfalta. Nastavak radova "kad vreme dozvoli".

slika2 Svečano otvaranje nezavršenog auto-puta; foto: N1Nakon što su stručnjaci upozorili da je auto-put kod Pirota otvoren a da prethodno nije završen, zbog čega su se za nepuna dva meseca na njemu pojavile rupe, ispostavilo se da su na svečanosti kojoj je 30. decembra prisustvovalo preko 5.000 ljudi, premijer Aleksandar Vučić i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović otvorili put koji nije ni bio završen.

Kako je novinarima Južnih vesti potvrđeno iz Ministarstva saobraćaja, auto-putu nedostaje ceo jedan sloj asfalta - takozvani "habajući sloj", ali i slivnici.

Upravo zbog toga su se za svega mesec i po dana pojavile rupe na putu.

Zbog nedostatka završnog habajućeg sloja, prilikom redovnog zimskog održavanja i usled neadekvatnog rukovanja čistačima snega, na kritičnim mestima došlo je do oštećenja površine asfalta koja se saniraju svakodnevnim redovnim održavanjem - navode iz Ministarstva saobraćaja.


Auto-put u "privremenom režimu rada"

Na samoj svečanosti povodom otvaranja auto-puta niko od predstavnika Vlade ili "Puteva Srbje" nije ni pomenuo da je ta deonica auto-puta nezavršena.

To se ne pominje ni u tekstu "Otvorena deonica Koridora 10 u dužini od 23km" koji je tada objavljen na sajtu Ministarstva saobraćaja.

800x600-saht-poklopac Šaht poklopci vire iz asfalta; foto: N1Međutim, u vrlo šturom odgovoru koji je danas dostavljen "Južnim vestima" iz Ministarstva, navodi se da je sporna deonica puštena u "privremeni režim".

Deonica Crvena Reka - Čiflik auto-puta E-80 puštena je u privremeni režim saobraćaja radi povećanja bezbednosti odvijanja javnog saobraćaja. Leva strana mosta broj 1 dužine 497 metara puštena je u saobraćaj sa izgrađenim prvim izravnavajućim slojem asfalta preko betonske površine zaštićene hidroizolacijom - kažu u Ministarstvu.


Biće gotovo na proleće?

Iz Ministarstva saobraćaja je saopšteno da će nedostajući sloj asfalta i slivnici biti postavljeni "kada vremenski uslovi dozvole".

Podsetimo, na svečanom otvaranju sporne deonice Koridora X, premijer Aleksandar Vučić je taj događaj nazvao "prekretnicom u razvoju Srbije" i naredio putarima da put mora da bude otvoren do kraja marta 2017.

Ipak, vredi pomenuti da je prethodno, januara 2015. i sama ministarka Mihajlović najavila da će svi radovi biti gotovi do kraja te godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stolar Skansi

    08:41 // 25. 2. 2016.

    A Vladan Vasić je u Pirotu otvorio tako zatvorenu pijacu od 90 miliona narodnih para da je više niko nikada neće otvoriti.

  • Miki

    13:14 // 24. 2. 2016.

    Ko je prisustvovao otvaranju odlicno zna da je naglaseno da autoput nije zavrsen i da se za to ceka prolece. Nepotpune i lazne price opozicionara govore o njima, a ne o trenutnoj vlasti!

    • Yoda

      17:10 // 24. 2. 2016.

      Bravo Bot! Požuri da uzmeš sendvič, a za sledeći komentar dobićeš i čokoladicu bananicu.

    • Bosiljka

      17:21 // 24. 2. 2016.

      A što su udarili žute trake ako nije završen? Poruči Vođi, sledeći put kad nešto kao pravi gradi, da se slika svaki put kad se istovaruje pesak, svaku lopatu asfalta kad stave neka bude svečano otvaranje. Kad bager kopa i to može da bude - svečano kopanje itd....

    • Kosta

      17:28 // 24. 2. 2016.

      Dobro, Bote... a objani nam onda zasto je uopste i otvarao nesto sto nije zavrseno?? NAJOBICNIJA FARSA! Svecano se otvara nesto sto je DO KRAJA zavrseno.

    • mucno mi je od botova

      21:24 // 24. 2. 2016.

      Pa taj vas "vodja" sve zivo otvori radi izbora,a nista zavrseno! No dok ima supljo
      glavaca da ga podrzavaju i glasaju,on ce sve dalje terati.Narode,opamecuj se!

  • Dr.Pravdić

    09:32 // 24. 2. 2016.

    Ma opet su krivi ovi predhodni "žuti",zato su ovi stavili žute trake na autoputu.A sada će uslediti ispostavljanje situacija za naknadno izvođenje radova(krpljenje)i tako sve po starom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: