Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 16. 1. 2013.

| Društvo

Miting zbog preševskog spomenika

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Picture-058.jpg

Više stotina boraca iz svih gradova Srbije okupilo se danas ispred zgrade Doma kulture u Prokuplju u znak podrške Vladi Srbije u nameri da ukloni spomenik u Preševu.

Na mitingu koji je organizovalo prokupačko Udruženje boraca ratova od 1990. godine jasno je istaknuto da srpski borci nedvosmisleno stoje iza toga da se spomenik mora srušiti.

- Ovaj sramni spomenik ugrožava integritet naše države i mi kroz ovaj protest dajemo punu podršku čelnicima srpske države da ga sruše. Stavljamo se na raspolaganje 3. i 4. Brigadi Vojske Srbije zbog ispoljavanja pretnji koje poslednjih dana stižu iz Prištine i Tirane - rekao je Tomica Stevanović, predsednik prokupačkog Udruženja boraca ratova od 1990. godine. 

Da su odlučni u svojoj odluci pokazuju i time što su rešili da ostanu ispred zgrade Doma kulture sve dok se ne sruši spomenik.

- Našoj državi u ovom trenutku treba podrška naroda i mi ćemo ostati ovde sve dok se ne sruši spomenik - istakao je Stevanović.

Pored boraca, podršku protestnom mitingu dao je i predsednik Prokuplja Ljubiša Đurković (SPS), Pokret socijalista, URS i mnoge druge organizacije.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drug Tito

    18:12 // 22. 1. 2013.

    Ovo mora da su moji pioniri. Ako su vas ovi branili, nije ni cudo sto ste ovako dobro prosli. Oni ne bi izdrzali ni voznju autobusom do Preseva a kamoli da sruse spomeni. Gde su ratovali ovi borci? Pitanje za redakciju.

  • vladan kostadinovic

    15:57 // 19. 1. 2013.

    zar vi racunate da je beograd srbija tamo vise zivi crnogoraca nego srba

  • Leon

    17:00 // 17. 1. 2013.

    E ovako ovaj protest u Prokuplju jeste znak da gradjani Toplice nespavaju!Pa zar vama nije jasno ko su albanci?To su oni isti koji bih danas ako bih mogli naselili Toplicu i oterali sve ljude odatle!Zar vama nije jasno da Albanci sva prava imaju u Presevu?Zasto Srbi da cute i gledaju kako Srbiju unistavaju.Ovde trebaju posle nas nasa deca da zive.A ne da bude sutra dan ponovljena prica negde u neki drugi kraj Srbije primer kao danas na Kosovu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: