Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 11. 5. 2023.

| Društvo

Most na Nišavi kod Bele Palanke zatvoren za saobraćaj zbog oštećenja

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
most
Traže pomoć države; foto: Opština Bela Palanka

Iako je pre samo tri meseca rečeno da je most kod Belanovca bezbedan za saobraćaj, uz određena ograničenja u vezi nosivosti, sada iz belopalanačke lokalne samouprave saopštavaju da je most kompletno zatvoren za prolazak vozila i ljudi. Most je pretrpeo najviše oštećenja tokom gradnje Koridora 10 i prolaskom kamiona i teških mašina.

Most je od velikog značaja za meštane sela Moklište, Dračje i sela Gornji i Donji Rinj na Belanovcu, a kada su predstavnici Opštine Bela Palanka izlazili na teren krajem januara, rečeno je da je prohodan za saobraćaj. most Most u potpunosti zatvoren za saobraćaj; foto: Opština Bela Palanka

Most je bezbedan za saobraćaj, ali postoje izvesna ograničenja u vezi nosivosti mosta koje je potrebno poštovati. Izvestićemo nadležno ministarstvo kako bi njihovi stručnjaci izvršili analizu stanja mosta, a zatim da uz njihovu pomoć obezbedimo novčana sredstva za njegovu rekonstrukciju - rekao je tada je predsednik Opštine.

Tada je rečeno i da su predstavnici lokalne samouprave stalno izlazili na teren prilikom gradnje Koridora 10, upozoravali izvođače radova i da je izvršena ekspertiza o njegovom stanju.

Sada je, nešto više od tri meseca kasnije, drugačija situacija - most je zbog ulegnuća i oštećenja zatvoren za saobraćaj. most Most ulegao i oštećen; foto: Opština Bela Palanka

Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko pravne i stambeno komunalne poslove Opštine Bela Palanka izdalo je naredbu da se ovaj most zatvori za saobraćaj i obustavi njegova upotreba za svaki vid saobraćaja - saopštavaju iz Opštine.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da očekuju sastanak sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, kako bi se što pre obezbedio novac i izvršila rekonstrukcija tog mosta koji je sada nebezbedan za saobraćaj.

Uputili smo dopis Ministarstvu i očekujemo odgovor - kaže Miljković.

Građani kao alternativu mogu da koriste Nišavski most, čija je rekonstrukcija takođe neophodna, ali je još uvek bezbedan za saobraćaj. most Tri mosta ćekaju na rekonstrukciju i sanaciju; foto: Opština Bela Palanka

Mi smo u stalnom kontaktu sa predstavnicima JP Putevi Srbije u čijoj je ingerenciji Nišavski most, ali i sa predstavnicima Koridora Srbije koji su u obavezi da most i rekonstruišu, s obzirom da su ovaj most u vreme izgradnje novog autoputa upravo radnici Koridora najviše i koristili. Apelujemo se na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju - kaže predsednik Opštine.

Podsetimo, pored dva mosta pomoć države za rekonstrukcija tražena je i za most na Nišavi koji povezuje stanovnike Crvene Reke i sela Vrandol.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    14:37 // 12. 5. 2023.

    A most na Nisavi u Dolcu? Samo sto se ne raspadne...

  • Каурин

    14:20 // 12. 5. 2023.

    Зар не постоји обавеза обнове инфраструктуре која је коришћена за градњу аутопута? Ако је мост заиста коришћен у ту сврху, онда се зна коме и према коме иде пријава!

  • Realan

    08:51 // 12. 5. 2023.

    Čim je oštećen ima da ga sruše što pre,za ovu vlast je jeftinije rusenje nego renoviranje i popravka,to je sad u trendu!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: