Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 21. 6. 2018.

| Društvo

NKD: Postoji šansa da neko izazove incident da bi diskreditovao protest

Autor:Vesna MilićIzvor:Južne vesti
Protest aerodrom
Organizatori protesta upozoravaju građane da bi neko mogao da bude nasilan na protestu protiv poklanjanja aerodroma; Foto: V. Keser

Pred sutrašnji protest povodom poklanjanja Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici, iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju pozivaju građane da se na skupu ponašaju dostojanstveno, uz upozorenje da je moguće da neko pokuša da izazove incident i time diskredituje Nišlije koje budu izašle pred Skupštinu grada.

Organizacija koja je deo Inicijative "Ne damo niški aerodrom" nije precizirala ko bi mogao da pravi incidente na protestu, koji je zakazan za 9 sati u vreme kada niški odbornici budu zasedali. Međutim, kazali su da ima indicija da to urade "neke grupe" ljudi.

Postoje indicije da će neke grupe pokušati da izazovu incidente kako bi bacili ljagu na Niš i njegove građane, i time dali povoda za diskreditaciju protesta - saopštili su iz Inicijative.

Zbog toga što slute da postoji šansa da neko bude nasilan na protestu, apeluju na građane da se protiv poklanjana aerodroma bore dostojanstveno ističući da nasilje "ide na ruku samo vlastima, a na štetu Nišu i Nišlijama".

U tom smislu, molimo sve učesnike skupa da se ponašaju u skladu sa vrednostima koje zastupamo. Za ono što nam pripada borićemo se odlučno, ali nenasilno i dostojanstveno - apeluju iz Inicijative.

skupština grada Odbronici će posle tri meseca sesti o skupštinske stolice, na dnevnom redu i tačka o aerodromu; Foto:JVPodsetimo, sednica Skupštine grada na kojoj niški odbornici treba da se izjasne o odluci da se aerodrom ustupi Republici na upravljanje, trebalo je da se održi 10. aprila, ali je odlagana do trenutka kada je to bilo moguće.

Posle gotovo tri meseca, sednica je zakazana za petak 22. jun u 8 sati, a iz Inicijative "Ne damo niški aerodrom" ističu da je za to vreme bilo puno lažnih izgovora da odbornici ne sednu u skupštinske stolice. Sednica je otkazana pod izgovorom da razne grupe dezinformišu građane, a odlagana zbog neispravne klime, prvomajskih praznika, gradske slave. U međuvremenu, građani su u Nišu nekoliko puta izašli na ulice, negodujući zbog ovakve odluke koja je, smatraju, bila uslovljena ugovorom sa francuskim Vansijem, koji je dobio koncesiju za beogradski aerodrom.

Građani su držani u neizvesnosti, a govorilo se i o mogućnosti da se zbog neodržavanje sednice Skupštine niška vlast raspusti, a Vlada odluči o Privremenom organu koji bi vodio grad i mogao da donosi odluke bez pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaplanjac

    20:20 // 21. 6. 2018.

    Dobar savet. Svaka čast. Nikako nesmemo nasedati na provokacije tih divljaka. Bitno je da se okupimo u što većem broju i pokažemo snagu Niša. Odavde je sve kretalo. Daće Bog da što pre počistimo ovo đubre u našoj Srbiji. NE DAMO AERODROM OTIMAČIMA !!!

  • Numancia

    18:29 // 21. 6. 2018.

    Apel je na mestu,s obzirom na radikalsku praksu i sistem-nabedi neduznog i napravi od njega probisveta.

  • Shone

    17:40 // 21. 6. 2018.

    Zato, telefon u ruke i da slikamo svakoga ko se ne ponasa kako treba. Onda je lako doci do istine. Slika govori hiljadu reci..

    • Ivan Milovanovic

      19:00 // 21. 6. 2018.

      Tako je, svi bi trebalo da snimaju atmosferu tokom protesta. Nikad se ne zna...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: