Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 10. 12. 2022.

| Društvo

Na kazne “Oka sokolovog” niškom Prekršajnom sudu žalilo se 126 građana

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
oko sokolovo
Građani traže razrešenje na sudu; foto: JV / Tamara Radovanović

Oni koji dobiju kaznu od Oka sokolovog, kako su pojasnili advokati, ne moraju je odmah platiti, već imaju pravo da se u roku od osam dana na nju žale. Iz niškog Prekršajnog suda kažu da im je do sada stiglo 126 zahteva za sudsko odlučivanje. U međuvremenu, niški advokati koji su pokrenuli postupak jer ne žele da plate kazne za koje trvde da su apsurdne imali su jedno ročište i navode da su svi njihovi predlozi dokaza usvojeni.

Za vozače koji su načinili prekršaj iz Odluke o komunalnom redu i Odluke o upravljanju javnim parkiralištima - parkiranje tamo gde je zabranjeno, na zelenoj površini, trotoaru ili pešačkom, parkiranje neregistrovanog vozila ili neki drugi način ometanja - predviđene su kazne od 5.000 do 60.000 dinara.

Za korisnike vozila kojim je učinjen prekršaj propisana je novčana kazna od 5.000 dinara, za fizičko lice 6.000 dinara, za preduzetnike u iznosu od 20.000 dinara, a za pravno lice u iznosu od 60.000 dinara - navode iz Prekršajnog suda u Nišu.

Oni koji plate kaznu u roku od osam dana plaćaju polovinu tog iznosa, a u istom roku mogu podneti zahtev za sudsko odlučivanje Prekršajnom sudu.

Predsednik niškog Prekršajnog Mišel Marković napominje da u slučaju kada neko ne postupi ni na jedan od ta dva načina Sud utvrđuje da je nalog konačan i izvršan i sprovodi se izvršenje.

Do sada im je stiglo, kaže, 126 zahteva za sudsko odlučivanje zbog prekršaja detektovanih Okom sokolovim.

Stefan Zdravković, jedan od trojice niških advokata koji su se nedavno žalili Prekršajnom sudu na kazne za parkiranje uz tvrdnju da su apsurdne, smatra da je 126 mali broj s obzirom na broj prekršaja.

Komunalna je samo tokom jednog meseca, od 1. jula do 1. avgusta ove godine, detektovala oko 20.000 prekršaja. Tada se nije kažnjavalo, ali sigurno ih ima dosta od avgusta do sada. To je onda jako mali procenat podnetih zahteva - ističe Zdravković.

Njegov kolega Rade Zatezalo ranije je za Južne vesti rekao da ljudi ipak, često iz neznanja ili straha, odlučuju da plate kaznu i ne idu do Suda.

Kada je reč o njihovom slučaju, Zdravković kaže da su na prvom ročištu izneli dokaze i da su svi dokazi prihvaćeni, odnosno da je usvojeno njihovo izvođenje.

Još je, dodaje, neizvesno koji će biti ishod. Sledeće ročište zakazano im je za kraj decembra, a Komunalna milicija treba da dokaže da su zaista napravili prekršaje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Samo otimaj ali dokle

    14:19 // 12. 12. 2022.

    Kako da dokažem da sa tri broja telefona u petak nisam mogao da pustim poruku za parkiranje. I zašto moram imati mobilni tel da bi mogao da se parkiram. Jednostavno nemam mobilni, ne koristim ga, kako da platim parkiranje?

  • Dejan

    22:35 // 11. 12. 2022.

    Oko Sotirovo

  • Torpedo

    18:47 // 11. 12. 2022.

    Citam, ovde , komentare , pa se pitam ,koliko je glasaca i clanova sns kaznjeno ili je ulozilo zalbe ? Ima li onih koji hvale " Draganicu" a da ih je Oko lesinarsko navatalo ? Neka im je sa srecom , pa ponovo glas za sektu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: