Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 28. 12. 2010.

| Društvo

Načelnik uprave podneo ostavku

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Dejan Jovanović, arhivska fotografija

NIŠ - Načelnik gradske uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, Dejan Jovanović podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Južnim vestima.

Jovanović nije želeo da komentariše razlog za podnošenje ostavke, a u kabinetu gradonačelnika Miloša Simonovića kratko nam je rečeno da je Jovanović ostavku podneo posle konsultacija sa gradonačelnikom, a da će formalno tu funkciju obavljati do 20. januara 2011. godine.

Razlog ostavke mogle bi da budu nesuglasice između načelnika Uprave za komunalne delatnosti i pojedinih Gradskih većnika, ali i samim gradonačelnikom. Prema nezvaničnim informacijama Jovanović je navodno još krajem prošle godine gradonačelniku podnosio ostavku, ali je problem tada prevaziđen.

Čitava stvar dobija na težini kada se ima u vidu da je reč o gradskoj upravi koja bi trebalo da upravlja i kontroliše više od 60 posto ukupnog gradskog budžeta, u čijoj ingerenciji su najvažnija gradska preduzeća, kao što su Naissus, Toplana, Objedinjena naplata, Tržnica, Gorica, Medijana, Direkcija za izgradnju grada. Osim toga, ova uprava nadležna je za poslove gradskog prevoza, u šta pored parkinga spadaju i autobuski i taksi prevoz, ali i gasifikacija grada.

Ostavka je usledila nakon niza nedavnih afera, u koje su bili umešani direktori i funkcioneri pojedinih preduzeća, kao što su poništen tender za nadgradnju pijace "Boško Buha", neprecizno utvrđene dužine autobuskih linija, davanje dozvola za rad taksi udruženjima, nelegalna plaćena odsustva u Tržnici, višemesečna blokada računa niškog aerodroma ili rekonstrukcija važnih gradskih saobraćajnica bez potrebnih dozvola.

Inače, Jovanovićevo imenovanje za načelnika Uprave još na samom početku mandata izazvalo je burne reakcije unutar vladajuće koalicije. Prema nezvaničnim informacijama protiv ovog imenovanja bio je vrh G17 plus u Nišu sa kojim je Dejan Jovanović bio u sukobu i čiji je zvanično bio član. Sa druge strane veliki otpor postojao je i u samoj Demokratskoj stranci jer je veoma značajna funkcija, koja je po međustranačkom dogovoru pripala DS, prepuštena nekome ko nije član te partije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • m

    13:48 // 18. 1. 2011.

    Haha dajte kokice ljudi ovo je neprocenjivo. Malogradjanstvo Nisa otelotvoreno u komentarima. Samo nastavite, lepo je vama.

  • radnici Uprave

    15:48 // 3. 1. 2011.

    Prenecemo Miljanu inspektoru da mu je preceno preko komentara juznih vesti on inace voli da pusta krivicne prijave, a ti sto ne mozes da se setis koga si sve zaje... tvoj problem.

  • radnici Uprave

    18:32 // 31. 12. 2010.

    A bre kume Popovicu dosta vise sa svojim pseudeonima kako ti kum strucan, a kako ste maznjavali lovu na teret grada sa raznim kombinacijama i mahinacijama, videces za koji mesec kad vas nabiju u zatvor STRUCNJACI.
    Uzivaj u slobodi jos koji dan KUME mi cemo da svedocimo o vasoj strucnosti i donecemo ti skupocene cigare u KP Dom koje pusis KUME!!! I ne skrivaj se vise svi znamo ko si KUME Popovicu Vladimire!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: