Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 19. 8. 2019.

| Društvo

Nacionalni savet traži albanski konzulat na jugu Srbije

Autor:M. D.Izvor:Bujanovačke, Južne vesti
nacionalni savet
Konačnu reč imaju srpsko i albansko ministarstvo spoljnih poslova; foto: Bujanovačke.co.rs

Smatrajući je potrebno da u Bujanovcu ili Preševu postoji konzulat Albanije jer u tim mestima živi najveći broj Albanaca u Srbiji, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa poslao je zahtev Ministarstvu inostranih poslova Albanije da otvori konzularno predstavništvo na jugu Srbije.

Kako prenosi informativni portal Bujanovačke, Mustafa je ocenio da bi otvaranje konzulata u Bujanovcu ili Preševu poboljšalo položaj Albanaca u tim opštinama, kao i odnose Srbije i Albanije.

On navodi da Nacionalni savet Albanaca ima zakonska ovlašćenja da uputi takvu inicijativu, a ocenjuje i da nije logično da Albanija ima ambasadu u Beogradu, a da nema konzulat u Bujanovcu ili Preševu gde živi najveći broj Albanaca.

Otvaranje konzulata Albanije bi mnogo doprinelo očuvanju kulturnog integriteta Albanaca u Preševskoj dolini, a bilo bi i od velike pomoći studentima koji studiraju na univerzitetu u Tirani. To bi doprinelo i ispunjenju uslova na putu pridruživanja Evropskoj uniji i poboljšanju dobrosusedskih odnosa Srbije i Albanije - rekao je Mustafa.

Kako prenose Bujanovačke, dopis od Nacionalnog saveta Albanaca je poslat, ali je sve ostalo što se tiče otvaranja konzulata u nadležnosti Ministarstva inostranih poslova Srbije i Albanije i ide diplomatskim kanalima, tako da, kako je Mustafa rekao, on nema informacije o tome kada i da li će zahtev biti usvojen

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: