Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 1. 4. 2022.

| Društvo

Najbolji studenti u Nišu obavljaće stručnu praksu u gradskim ustanovama

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
indeks
Potpisali ugovore; foto: Vanja Keser

Sedmoro najuspešnijih studenata na završnoj godini sa Univerziteta u Nišu obavljaće stručnu praksu u gradskim preduzećima, upravama i opštinama, a ugovor su potpisali na tri meseca.

Raša Glavašević je jedan od studenata sa najboljim prosekom, a on će praksu raditi u Javno-komunalnom preduzeću Mediana. Smatra da će mu tromesečni rad pomoći da upotpuni svoje znanje.

Studenti će biti raspoređeni i u Toplani, a praksu kod gradskog urbaniste obavljaće Nišlijka Marija Milićević sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta.

Oblast je interdisciplinarna i to povezuje građevinarstvo i arhitekturu. Najbolji je način da vidimo kako se vrši planiranje grada i kako povezuje naše oblasti u jednu celinu - navodi Milićevićeva.

U Gradskog kući su studentima uručeni ugovori na tri meseca, a mesečno će dobijati 10.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Luka

    13:18 // 2. 4. 2022.

    Da vide kako ne treba da se radi...

  • Pera

    10:09 // 2. 4. 2022.

    Ima da pokvarite te mlade ljude i napravićete parazite i neradnike od njih!. Šta mogu da nauče u državnim ustanovama osim da: ne rade ništa, završavaju svoje poslove u privatne svrhe, da što češće voze službena kola u privatne svrhe, da im pauza za doručak traje dok ne završe svoje privatne poslove. Ej bre, državni kazan je to!. Ne mogu oni toliko malu platu da imaju koliko mogu malo da rade!

  • Nislijka

    09:27 // 2. 4. 2022.

    Prvo pitanje je ko bira najbolje studente? Drugo, to ne moraju ni biti najbolji jer niste uzeli u obzir studente svih fakulteta. Svaka nauka je za sebe i ne možete uporediti nekog ko završava DIF i nekog ko završava Matematiku. Jasno je da je ovo samo u cilju izborne kampanje i manipulacija studentima. A najbolji studenti primaju stipendiju koja je mnogo visa od vaših 10 000.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: