Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 8. 10. 2023.

| Društvo

Nakon četiri decenije susret dva najbolja druga iz nekadašnje JNA

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
drugovi iz vojske
Posle 40 godina sreli se ponovo; Foto: N. Đ.

Dva nekadašnja vojnika JNA Dušan Bekrić iz Vučitrna, koji trenutno živi u Kostolcu i Goran Nikolić iz Prokuplja srela su se u tom gradu nakon punih 40 godina, a ovaj za njih dirljiv susret počeo je čvrstim zagrljajem i prisećanjem na dane kada su zajedno služili vojni rok u Zadru, sada već davne 1983. godine.

Susret dva najbolja i tada nerazdvojna prijatelja iz vojske počeo je uz sećanja i priču o vremenima kada su zajedno prolazili kroz vojničke izazove i delili "vojnički hleb", prisetili su se drugova iz čete, anegdota i svakodnevnih avantura iz vojničkog života.

Goran i ja smo bili kuvari, ali Dušan je uvek bio bolji vojnik od mene. Zato je imao poneke privilegije i bio često nagrađivan tokom službe u vojsci - seća se Goran.

Ova dva vojnička druga kažu da im se svaki dan tog perioda vratio u sećanje i da su se setili Zadra, gde su služili vojni rok, izlazaka u grad, svojih oficira i rada u velikoj vojnoj kasarni.

Punih devet meseci smo delili sve i zato sam se ovako radovao kada sam ponovo video Gorana. To je bilo vreme kada je čast bila biti vojnik - kaže Dušan.

Četrdeset godina kasnije Dušan i Goran su saglasni da su ti dani bili lepi i da nisu imali teških trenutaka, iako su tada možda mislili drugačije.

Dva vojna druga su nakon ponovnog susreta odlučili da se viđaju češće i da zajedno potraže i ostale drugove iz njihove čete, kako bi se ponovno okupili i podelili sećanja na te dane iz prošlosti.

Drugovi iz vojske su kontakt uspostavili zahvaljujući Dušanovom bratu koji živi u prokupačkom selu Mala Plana, a slučajan splet okolnosti doveo je do toga da se njih dvojica ponovno sretnu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    23:06 // 9. 10. 2023.

    Ce objavite sad i tekst o tome kako smo se moj drugar Dusan Ristic i ja sreli u Kelnu na sajmu hrane???

  • Auttrikter

    19:17 // 9. 10. 2023.

    Druze Tito, mi ti se kunemo...

  • Macanlija

    10:18 // 9. 10. 2023.

    A sta nislije traze u Judeji ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: