Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 11. 10. 2023.

| Društvo

Nakon godina žalbi i apela meštani Crvene Reke konačno dobili dodatne kontejnere

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
kontejneri
Dodatni kontejneri u tri sela; foto: Opština Bela Palanka

Na prepune kontejnere, njihov premali broj i đubre koje je razbacano oko postojećih, godinama se žale meštani Crvene Reke, sela u blizini Bele Palanke. Na njihove apele konačno su odgovorili iz lokalne samouprave, pa su u selo dovezli dodatan kontigent kontejnera.

Komunalni problemi često muče stanovnike tog belopalanačkog sela, divlje deponije se stvaraju jer se kontejneri neredovno prazne, a i ima ih nedovoljno, na šta su više puta ukazivali lokalnoj samoupravi i komunalnom preduzeću.

Crvena Reka je jedno od najvećih sela u toj opštini, a do sada je u ulicama bilo 14 raspoređenih kontejnera. Meštani kažu - nedovoljno, a sada to priznaju i iz lokalne samouprave. kontejneri Meštani Crvene Reke često se žale na probleme sa smećem; foto: Opština Bela Palanka

Crvena Reka je jedno od najvećih sela opštine Bela Palanka i selo sa najvećom frekvencijom ljudi, te 14 kontejnera, koliko ih je do sada bilo, nisu mogli da zadovolje potrebe meštana za odlaganjem smeća - kažu u Opštini.

Nakon godina žalbi i molbi, JKP Komnis je u dogovoru sa lokalnom samoupravom konačno odgovorio na apel meštana Mesne zajednice Crvena Reka i u selo dovezao dodatan kontigent kontejnera.

Prema rečima predsednika MZ Crvena Reka Radeta Mladenovića, Komnis je dovezao dodatnih 11 kontejnera što će, kako se nadaju, biti dovoljno da se pokrije veći broj ulica i da problem bude saniran.

Mladenović je apelovao na meštane tog i okolnih sela da iskoriste kontejnere i ne prave divlje deponije jer postoji organizovan odvoz smeća, a divlje deponije štete ne samo prirodi, već i ugledu sela kroz koje prolazi veliki broj ljudi.

Trudićemo se i u narednom periodu da u dogovoru sa opštinskim rukovodstvom i JKP Komnis divlje deponije čistimo kao i do sada, ali se i nadamo da će meštani sela imati sluha i da ih neće stvarati - kaže Mladenović.

Dodatni kontigent kontejnera dovežen je i u naselje Dolac, tako da će sada umesto sa 10, to naselje biti pokriveno sa 20 kontejnera, a kontejnere su dobili i meštani sela Mokra, kako bi se sprečilo nastajanje divljih deponija.

Predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković pozvao je meštane svih sela u Beloj Palanci da iznesu svoje zahteve, daju ideje i predloge za poboljšanje uslova života u svojim selima, a lokalna samouprava će, koliko je to u njenoj mogućnosti, učiniti sve da izađe u susret njihovim zahtevima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    11:57 // 11. 10. 2023.

    ...свуда где се формирају"дивље"депоније,поставити велике отворене контејнере,или палионице смећа затвореним пламеном...као свуда у Свету?!

    • MILE major u penziji

      14:59 // 11. 10. 2023.

      Tako je,i samo još pohvaliti trgovca Šoleta vlasnika dragstora koji je i sam apelovao kod presednika opštine na ovaj problem a i sam nije meštanin Cr.reke već iz Vrandola gde se očekuje da jako brzo postane predsednik MZ Vrandol jer svojim radom i zaslužuje i mnogo pomaže svim siromašnim ljudima u pirotskom okrugu i to u hrani,ogrevu,odeći,obući a i novčano.
      Šole je veliki humanista i bravo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: