Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 8. 10. 2018.

| Društvo

Nakon upozorenja Poverenika, u Lutkarskom otklonjene nepravilnosti sa video-nadzorom

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
pozorište lutaka
Nova direktorka ispravlja greške prethodnog rukovodstva; foto: Lj. J.

Dve sporne kamere u niškom Pozorištu lutaka koje su pokrivale prostor gde se presvlače glumci su uklonjene, a dvoje zaposlenih je prošlo obuku kako da rukuju poverljivim podacima, nakon što je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio ovu ustanovu kulture da to učini.

pozoriste Detalj iz dopisa Pozorišta upućenog PoverenikuDirektorka Lutkarskog pozorišta Milica Radulović je ispravila sve ono što je Poverenik našao kao sporno u ovoj kulturnoj ustanovi, a što je ostalo kao zaostavština bivšeg v. d. direktora.

Sproveden je postupak javne nabavke i zaključen ugovor o izradi akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja. Uklonjene su 2 sporne kamere od strane firme koja ih je i montirala. Izvršena je obuka 2 zaposlena radnika sa sistemom tehničke zaštite, načinom rukovanja poverljivim podacima - piše u dopisu Pozorišta lutaka.

Pored toga, navode i da će biti definisane zbirke podataka koje će na adekvatan način biti arhivirane i kao takve biti upisane u centralni registar Poverenika.

Podsetimo, kamere po Lutkarskom pozorištu, kako su glumci sami rekli, postavljene su preko noći, a sve na osnovu ugovora vrednog oko pola miliona dinara između tadašnjeg v. d. direktora Milenkovića i firme iz Niša.

Nakon toga, Poverenik je pokrenuo kontrolu, a Milenković je podneo ostavku i odustao od kandidature za direktora Pozorišta. Umesto Milenkovića, imenovana je Radulovićeva, za vreme čijeg mandata, prema rečima glumaca, su uklonjene dve sporne kamere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    02:31 // 9. 10. 2018.

    U Nišu nema školovanih pa mora auto-tehničar.

  • Lj

    21:36 // 8. 10. 2018.

    Pa valjda je i Milica je u vd stanju.

  • Mara

    16:18 // 8. 10. 2018.

    Zahvalimo lepoj Duški Djordjevic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: