Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 7. 10. 2020.

| Društvo

Neće biti rekonstrukcije Vrežinskog mosta, utvrđeno da ne sme da se koristi

Autor:T.TasićIzvor:Južne vesti
Vrezinski most
Vrežinski most zatvoren od marta prošle godine; foto: čitalac

Iako je još marta 2019. godine zatvoren zbog lošeg stanja i najavljena je njegova rekonstrukcija, most u niškom naselju Donja Vrežina ipak neće biti rekonstruisan, kažu u Direkciji za izgradnju. Objašnjavaju da su im iz Srbijavoda zabranili obnovu, jer su nakon ispitivanja utvrdili da je most nestabilan za dalje korišćenje, da ga treba ukloniti, te da je jedina opcija gradnja novog mosta.

Više od godinu dana meštani Donje Vrežine čekaju na rekonstrukciju mosta i njegovo otvaranje, a preko aplikacije "Prijavi problem" neki od njih su ukazali na to da su zbog njegovog zatvaranja moraju da koriste drugi put koji je duži, ali i, tvrde, nebezbedan.

Zbog toga smo prinuđeni da idemo okolnim alternativnim putem, koji je duži 2 kilometra u jednom smeru. Dodatno i jednako važna je činjenica da je taj alternativni put kada se sa njega uključujemo levo ka mostu poprilično opasan jer je tu uključenje vrlo rizično. Naročito kada je veća frekvencija vozila koja se uključuje,a to je situacija od kada je most zatvoren – objašnjavaju meštani.

Iako su, kažu, dobili obećanje da će most biti rekonstruisan do kraja prošlog leta, još čekaju, te traže rešenje za ovaj problem.

Međutim, direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović tvrdi da rekonstrukcije neće biti.

Srbijavode su nam zabranile bilo šta da radimo. Samo može novi most kad strategija Grada kaže da je potreban, sad trenutno nije potreban – navodi Lović.

Razlog zabrane je, kažu iz Srbijavode, nestabilnost mosta za dalje korišćenje. Most od dragocenosti Neće biti rekonstrukcije mosta; foto: čitalac

Za Vrežinski most ne postoji izdata vodna akta, i prema procenama stručne službe, predmetni most nema dovoljnu propusnu moć i njegovi stubovi prestavljaju prepreku u rečnom toku, što je i uslovilo njegovo oštećenje. Takođe, trenutno stanje mosta je takvo da bi, usled nailaska velikih voda, moglo doći do njegovog rušenja, zatvaranja profila i izlivanja reke Nišave, usled čega bi stanovništvo i objekti u naselju Donja Vrežina bili ugroženi – objašnjavaju iz Srbijavode.

Navode da bi iz istih razloga trebalo i ukloniti most.

Podsetimo, zbog ulegnuća i udarnih rupa od kraja marta prošle godine ne može da se prolazi mostom koji spaja dve obale Nišave u Donjoj Vrežini. Iako je rekonstrukcija trebalo da bude završena do kraja leta prethodne godine, nijedna firma se nije javila na tender za ispitivanje tla u Nišavi na kome je izgrađen most u Vrežini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    12:14 // 8. 10. 2020.

    Znaci godinu dana je trebalo strucnjacima da utvrde da treba nov most? Ako su isti strucnjaci zaduzeni za izgradnju onda ce trebati onako grubom racunicom od 15 do 20 godina da ga zavrse.

  • Trta

    06:47 // 8. 10. 2020.

    Spalila je sve mostove za sobom...

  • Ouzo

    23:35 // 7. 10. 2020.

    Vidi ga Lovic, gospodar zivota ! Sta je grad doziveo, da marginalci vode preduzeca !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: