Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:12, 5. 4. 2017.

| Društvo

Nekoliko hiljada Nišlija ponovo na ulicama, sada sa konkretnim zahtevima

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Ponovo protestovali
Ponovo protestovali "protiv diktature", izneli i konkretne zahteve; foto: Vanja Keser

Kiša koja je u nekoliko navrata jako padala, nije omela par hiljada Nišlija da treći dan zaredom izađu na ulice i protestuju “protiv diktature”, nezadovoljni izbornim rezultatima i pobedom Aleksandra Vučića. Za razliku od prethodnih protesta, sada su izneli i konkretne zahteve, a novinarima i svima koji se pitaju su poručili da su “samo svoji i na istoj strani”.

Njihovi zahtevi su “smena članova RIK-a zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda i smena članova REM-a zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava”. VAK-2277

Traže i “razrešenje predsednice Narodne Skupštine Maje Gojković zbog blokade rada parlamenta”, ali i smenu urednika RTS-a i urednika informativnog programa “zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata” u toku predizborne kampanje.

Ako se ne ispune ovi zahtevi, tražimo vanredne parlamentarne izbore. Naši protesti neće ovde da stanu već će da traju sve dok naši zahtevi ne budu ispunjeni - rekla je učesnica protesta.

Ove zahteve su ranije danas predložili studenti Univerziteta u Novom Sadu, a prihvatili ih studenti u Beogradu i Subotici. Jedna od učesnica protesta ih je na današnjem skupu pročitala i rekla da se okupljeni zajedno “uzvicima” izjasne hoće li ih prihvatiti. Nišlije su glasno podržale ove zahteve.


“Ako nas neko pita, mi smo samo svoji, a ostala etiketiranja ostavljamo za Pink i RTS”

Okupljeni su se u obraćanju osvrnuli i na česta pitanja novinara “čiji su” i bili izričiti da je u pitanju spontano okupljanje i “buđenje nezadovoljnih”. VAK-2052

Mi smo građani ove zemlje, mladi koji ne mogu više da trpe život ovde, a ne žele da odu odavde, žele da naprave zemlju u kojoj mogu i žele da žive, zemlju koju zaslužuju. Ako nas neko pita mi smo samo svoji, a ostala etiketiranja ostavljamo za Pink i RTS - rekli su okupljeni.

Nišlije su ponovile da će, iako organizator ne postoji, večeras napraviti grupu na Fejsbuku koja će biti zvanična za sve koji žele da se informišu o protestima i u kojoj će se dogovarati oko daljih zahteva.


Jajima gađali Vučićev bilbord

Današnji protest nezadovoljnih Nišlija počeo je okupljanjem na Trgu kralja Milana, odakle je par hiljada njih krenulo ka platou ispred Narodnog pozorišta, kao i prethodnih dana. Potom su se dogovorili da promene smer kretanja i uputili se ka Voždovoj ulici. VAK-2365

Nišlije su uz glasne uzvike “protiv diktature” i “nije moj predsednik” nastavili šetnju Bulevarom Zorana Đinđića, ali su bili tihi i mirni dok su prolazili pored Bolnice. Nastavili su glasno Sremskom ulicom i Bulevarom Nemanjića gde su na kratko zastali i jajima gađali ogromnu svetleću reklamu na kojoj je nasmejani lik Aleksandra Vučića.

Protest su završili ispred Gradske kuće uz pesmu "Vuče, Vuče bubo lenja".


Pozvali sugrađane da "izađu napolje"

Ulice kroz koje je prolazila kolona tokom protesta bile su na kratko zatvorene za saobraćaj, a usput su ih iz automobila i sa terasa pozdravljali sugrađani koje su oni glasno pozvali da “izađu napolje”. VAK-2237

Zbog toga što su se, kako kažu, konačno probudili, ne planiraju da se “sklone sa ulica”, pa su sugrađane pozvali da i u četvrtak 6. aprila u 18 sati dođu na glavni gradski Trg u Nišu.

Podsetimo da su protesti u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i još nekoliko gradova širom Srbije, počeli nakon predsedničkih izbora koji su održani u nedelju 2. aprila, na kojima je pobedio Aleksandar Vučić.

Pesma za Vučića ispred Gradske kuće

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    16:36 // 6. 4. 2017.

    @radnik-evo predloga za tebe"radnice"-napusti svoje radno mesto sa sigurnom i dobrom platom,pa se zaposli u te novootvorene "firme"!

  • Matematicar sumnja

    15:05 // 6. 4. 2017.

    Upisano 6.700.000.,glasalo 3.630.000 ili 55%.Fiktivnih glasaca 800.000.Ako je ubaceno 400.000. fiktivnih,glasalo je 3.230.000.sto je 48%,zanaci glasanje nije uspelo.Fiktivni glas.pripali su Vucicu,znaci nije osvojio 2.000.000.gl.vec 1.600.000.sto je ispod 50% .Kontrola se ne vrsi brojanjem listica vec proverom birackih spiskova odnosno utvrdjivanjem identiteta glasaca.

  • radnik

    11:15 // 6. 4. 2017.

    da su lose uhranjeni,obuceni pa da strajkuju a ovi bre bolje izgledaju od mene..strasno... ja sam u globalu zadovoljan sto ova vlada otvara nova radna mesta pa ko voli neka radi sto imamo puteve skole bolnice vrtice pa sta hocete jos jel hocete i na budzet vlade da budete a da nista ne radite..

    • Nikola Baja

      14:42 // 6. 4. 2017.

      Kako li ti izgledas covece?Ko te tako nagrdi?Od dobrog zivota.Ili si se zavukao u neku kancelariju,izlezavas se i grdis omladinu,bas NAPREDNO.

    • Smuk

      17:38 // 6. 4. 2017.

      @radnik :
      Ne sramoti ime pod kojim pises komentar .
      Ti sigurno nisi radnik iako su te zaposlili pre 4-5 godine ... i iako je donesena Uredba o zabrani zaposljavanja - osim "SNS"-ovaca !

    • misko

      07:53 // 7. 4. 2017.

      A gde to radiš, pa pišeše komentar u 11:15, u kojoj fabrici?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: