Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 15. 8. 2023.

| Društvo

Nekoliko mostova na Nišavi u Beloj Palanci i dalje čeka rekonstrukciju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
most
Most kod Belanovca već zatvoren za saobraćaj; foto: S. M.

Dok se čeka na dogovor lokalne samouprave i nadležnih ministarstva u vezi sa saniranjem i rekonstrukcijom tri mosta na Nišavi u Beloj Palanci, meštani upozoravaju da će nekoliko sela biti odsečeno ukoliko se ubrzo ne krene sa radovima.

Most kod sela Belanovac je već zatvoren za saobraćaj vozila, ali i pešake, a sličnu sudbinu mogli bi da dočekaju još dva mosta - onaj koji povezuje Crvenu Reku i Vrandol, kao i takozvani "Nišavski most".

Meštani ukazuju na loše stanje infrastrukture, kao i na to da i dalje nema reakcije republičkih i lokalnih institucija, kojima su se više puta obraćali. most "Prelazak automobilom preko mosta više liči na prelazak preko njive, nego preko puta"; foto: S. M.

Ti mostovi su jedini put do živih sela u ovoj opštini, a u vezi kojih opštinsko rukovodstvo ne preduzima ništa tokom prethodnih par godina. Most u selu Belanovac je vidno napukao i samo je pitanje dana kada ce pasti. Takođe je obrastao drvećem i to je bio kraći put za meštane sela Moklište kako bi mogli da dođu do grada, a ujedno i kraći put za meštane da idu do Niša - kaže Belopalančanin.

Veliki betonski most na izlazu iz Bele Palanke, u bliziini naplatne rampe za auto-put, trenutno je i dalje u funkciji, ali je u lošem stanju i oštećen je tokom gradnje Koridora 10. Izgrađen je još davne 1934. godine i od velikog je značaja za opštinu, naročito kada je u pitanju turizam, jer je to najkraći put koji vodi do Babinog zuba i Stare planine.

Opština je govorila još pre nekoliko godina da ce most biti renoviran od strane firme Aktor kad bude završen auto-put, ali to se nije desilo još uvek, a prelazak preko mosta je jako nebezbedan za bilo koji niži automobil, s obzirom na velike kratere koji su se otvorili na njemu i velikih nanosa zemlje i peska koji su napravili brda. Prelazak automobilom više liči na prelazak preko njive, nego preko puta - kaže on.

Po njemu, u ništa boljem stanu nije ni most između sela Vrandol i Crvena Reka, kao i mostovi u selu Glogovac, Vrandol i Sinjac.

Predsednik Opštine Goran Miljković najavio je sastanak sa ministrom Vesićem, ali rezultati njihovog razgovora nije poznat. Ranije je objavljeno da će tražiti stručnu i finansijsku pomoć nadležnih ministarstva i preduzeća Koridori Srbije, a ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek rekao je prilikom posete Beloj Palanci da će izvestiti nadležne sa stanjem tih mostova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veki

    20:07 // 16. 8. 2023.

    Bitno su Dani banice.Sta ce narodu most

  • Aktor

    10:51 // 16. 8. 2023.

    Ko je dozvolio Aktoru,verovatno uz simboličnu nagradu u vidu neke nekretnine u Grčkoj,da ode iz Srbije dok nije ispunio sve obaveze? Ko uzima pare od ilegalnih kamenoloma ,zbog čije eksploatacije su i uništeni ti mostovi? Zašto bih ja sad plaćao za popravku štete koju je napravio Aktor, a aminovao neko naš?

  • Путник

    16:55 // 15. 8. 2023.

    Пешачки висећи мост преко Нишаве на излазу из Сићевачке клисуре, који је повезивао Градиште и Радов Дол, није у функцији већ 10ак година. Стазе су урасле, пруга не ради, и најупорнији одустају од посета својих кућа и имања у селима око Нишаве. Ураста полако и асфалтни пут. Дивљина узима назад своје. Ми чекамо Весића да заврши Метро и БГ на води, па да се сети Понишавља.

    • Сам Кажеш

      22:34 // 15. 8. 2023.

      Сам кажеш да је у питању пешачки мост.Сајле постоје треба само замениди иструлеле даске на газној површини,а исте се по димензији и чврстоћи могу наћи на сваком стоваришту и за дужину поменутог моста не би прешле вредност 100евра.Ако вам је толико стало до посете кућама својих родитеља сакупите паре,засучите рукаве , очистите шибље,трње и траву.Скоро ће задушнице - посетите бар гробља.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: