Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 25. 12. 2012.

| Društvo

Neobičan sukob na niškom buvljaku

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
anifa-mamutovic.jpg

Nakon što je na mesto tezge na niškom OTC postavljena čuvarska kućica, vlasnica je angažovala viljuškar koji je kućicu pomerio, a tezgu vratio na staro mesto.

Anifa Mamutović, vlasnica tezge na pijaci OTC, juče je po dolasku na posao svoju tezgu sa robom zatekla izmeštenu i, kako kaže, oštećenu, bez celokupne robe i jedne lutke.  Dok ona tvrdi da su radnici JKP Tržnica tezgu bez upozorenja uklonili zato što rukovodstvo tog preduzeća namerno maltretira njenu porodicu, direktor JKP Tržnica Ljubomir Kostić kaže da je tezga uklonjena jer je planom propisano da baš na njenom mestu bude postavljena čuvarska kućica.

Anifa je danas pozvala u pomoć prijatelja koji je viljuškarom pomerio čuvarsku kućicu i na isto mesto vratio spornu tezgu, što je izazvalo svađu između Mamutovića i rukovodstva JKP Tržnica, negodovanje vlasnika obližnjih tezgi, pa i reagovanje policije.


Inače reč je o porodici čija je tezga decembra prošle godine izgorela u požaru koji su izazvali radnici Tržnice.

Nezadovoljni što im još uvek nije nadoknađena šteta za izgorelu robu, koju oni procenuju na čak 15.000 evra, Mamutovići odbijaju da plaćaju zakup. Kažu da će dugovanja platiti tek kad se završi sudski spor protiv Tržnice novcem koji će, kako očekuju, dobiti na sudu.

- Ja od ovog živim i time hranim porodicu, ovo niko ne može da mi uskrati. Naša šteta dovoljna je za plaćanje zakupa za 10 godina unapred i ne mogu od nas da traže da plaćamo zakup kada i robu uzimamo na zajam. A dok su nas selili ispao je deo robe i ukradena je velika lutka koja nije baš jeftina - priča Anifa.

Ljubomir Kostić Ljubomir KostićAli, direktor Tržnice Ljubomir Kostić tvrdi da je tezga pažljivo i bez oštećenja pomerena, kao i da je od Mamutovića više puda traženo da oslobode prostor, naglašavajući da nemaju pravo da tezgu nazivaju “svojom” zato što nemaju nikakav ugovor o tome.

Kostić kaže da se sve ovo dešava samo zato što on želi da “uvede red na svim pijacama”.

- Kada sam došao na mesto direktora pre tri i po meseca, nijedan zakupac na pijaci OTC nije imao nikakav ugovor. Sa većinom smo dogovorili kako da rešimo problem, dugove plaćaju u ratama što su normalno prihvatili, ali ima njih dvadesetak koji to još nisu učinili - kaže Kostić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Duki

    10:16 // 26. 12. 2012.

    Dali ovaj direktor zna na koliko mesta prima platu,udario na sirotinju,zaveo neku tortutu.SADA kad je on neko i nešto,zavodi neki red,da sebe preispita u poslovima gde je do sada radio.Igra mečka i ispred njegove kuće.....DAJ MU VLAST,PA VIDIŠ KAKAV JE ČOVEK.

  • hmm

    09:33 // 26. 12. 2012.

    Trebalo bi svo to ruglo,celu pijacu izmestiti odatle.Sramota,najprljaviji deo grada je bas tu.

  • Ivica D

    08:03 // 26. 12. 2012.

    Ma puni su para od sverca i kradje od drzave. Nikad nisu platili pdv, porez i sada smo ci.... a oni gospoda. Pogledajte samo na buvljaku ko prodaje a ko kupuje.
    I sada kad ovaj covek hoce da zavede red i vrati u normalno stanje to nikome ne odgovara. Ma mi smo narod za izucavanje....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: