Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 9. 7. 2023.

| Društvo

Niš, Bosilegrad i Trgovište dobili opremu i sanitete od Kine

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Donacija Kine1; foto: UKC Niš
Donacija vredna 3,6 miliona dolara; foto: UKC Niš

Tri najmodernije opremljena ambulantna vozila dobio je Univerzitetski klinički centar u Nišu, a još 7 druge zdravstvene ustanove kao donaciju Narodne Republike Kine, među kojima su i domovi zdravlja u Bosilegradu i Trgovištu. Donacija je vredna 3,6 miliona dolara, a navode da podrazumeva vrednu pedijatrijsku i neonatološku medicinsku opremu.

Donacija Kine5; foto: UKC Niš Donacija vredna 3,6 miliona dolara; foto: UKC Niš Ceremonija na kojoj su uručeni ključevi 10 ambulantnih vozila, od kojih je najviše dobio UKC Niš, održana je u Bosilegradu, a to su saopštili iz najveće zdravstvene ustanove na jugu, kao i da je donacija u okviru projekta "Aid".

Ključeve je direktorima uručila ambasadorka NR Kine Čen Bo.

Ova donacija pored vozila, uključuje i drugu opremu, posebno opremu za decu, jer su Kina i Srbija čelični prijatelji i nama je drago što možemo dati skroman doprinos čuvanju zdravlja naših prijatelja, posebno dece - navela je Čen Bo.

Donacija Kine4; foto: UKC Niš Donacija vredna 3,6 miliona dolara; foto: UKC Niš I ministarka zdravlja Danica Grujičić je prisustvovala donaciji, a navode da se zahvalila kineskim prijateljima na nesebičnoj pomoći koju su pružili našoj državi i rekla da će ova vozila biti od velikog značaja, pogotovo za manje zdravstvene centre širom Srbije.

Danas smo se okupili kako bi iskazali zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog projekta kojom je NR Kina donirala pedijatrijsku i neonatološku medicinsku opremu kao i 10 ambulantnih vozila Republici Srbiji. Zahvalnost pre svega upućujemo ambasadorki, koja i ovog puta sa nama deli radost zbog ovog dara. Kinesko prijateljstvo smo posebno osetili tokom pandemije, ali se to priajteljstvo nastavlja i sada - istakla je Grujičić.

Donacija Kine3; foto: UKC Niš Donacija vredna 3,6 miliona dolara; foto: UKC Niš V. d. direktora UKC Niš Zoran Perišić je istakao da će im ova donacija u opremi i vozilima biti od velike pomoći, kako bi pružili što kvalitetniju uslugu pacijentima. Posebno je istakao to što će se koristiti za najranjiviju populaciju u društvu, odnosno za decu, koja su svim zaposlenima, kako kaže, uvek na prvom mestu.

Sanitete su osim niškog Kliničkog centra i domova zdravlja u Bosilegradu i Trgovištu dobili i UKC Srbije, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Vukan Čupić", DZ Šid, ZC Kladovo i DZ "dr Milorad Vlajković" iz Barajeva.

Donacija Kine2; foto: UKC Niš Donacija vredna 3,6 miliona dolara; foto: UKC Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    09:58 // 10. 7. 2023.

    Jadni li su pacijenti koji ce se voziti u tim krntijama, vidosmo kolko trajase kineski auto putevi i mostovi malo jaci pljusak ima da odnese puteve i mostove a placeno ogromne milijarde doduse od kineskih kredita dato kineskim firmama
    nazadno dnodna

    • Tosa

      11:27 // 10. 7. 2023.

      Nema boljih graditelja od Kineza. To sto oni grade drugi ne mogu ni da sanjaju. Mi smo toliko nesposobni i siromasni da ne mozemo ni vrezinski most da popravimo. Tek ne mogu ni da sanjaju kolikim novcem i bogatstvom raspolazu i ne bi Dzenet Jelen isla sada u Kinu da se klanja i moli za pare. Da je lose to sto prave Kinezi ne bi ceo svet kupovao. Ova donacija je dokaz realne bede ekonomskog tigra.

  • L

    07:46 // 10. 7. 2023.

    Jos samo vozace da posalju.

  • Filozof

    20:41 // 9. 7. 2023.

    ... najmodernije opremljena ambulantna vozila. Po Feng shui ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: