Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 3. 6. 2022.

| Društvo

Niš danas obeležava gradsku slavu, Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Trg kralja Milana Niš
Najavljene brojne manifestacije; foto: T. R.

Gradska slava Sveti car Konstantin i carica Jelena obeležava se danas u Nišu. Najavljene su izložbe, promenada Vojnog orkestra, dečije radionice, nadmetanje tamburaša i tradicionalno Palilulsko veče. Neke autobuske linije ići će izmenjenim trasama, a u Ulici Pariske komune nije dozvoljeno parkiranje do 13 sati.

Obeležavanje gradske slave počelo je 31. maja, a današnju centralnu manifestaciju otvorila je liturgija u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, kao i Bankomat knjiga Narodne biblioteke “Stevan Sremac” na platou ispred Hrama.

Takođe, na Vrežinskom bazenu otvara se Moto rok fest u saradnji sa Udruženjem “Sinovi juga”, gde će doći motoristi iz brojnih gradova i država i koji će trajati do 5. juna.

palilulsko vece Održava se i Palululsko veče; foto: Vanja KeserU 12 sati u Obrenovićevoj ulici biće održan promenadni nastup Vojnog orkestra Kopnene vojske. Na niškom Univerzitetu će u 17:30 biti otvoren naučni skup “Niš i Vizantija”.

U Svetosavskom domu od 19 sati biće održana svečana akademija, a na platou ispred Beogradske kapije muzičko nadmetanje tamburaškog sastava La Banda iz Inđije i orkestra Saše Krstića iz Surdulice.

Opština Medijana slavu će obeležiti izložbom radova Učeničke zadruge “Nadeždine pčelice” iz Sićeva, a Crveni Krst sportsko-rekreativnom manifestacijom, kulturno-zabavnim programom i likovno-edukativnom radionicom za decu.

Biće održano i Palilulsko veče, pa će kod rampe u 18 sati nastupiti kulturno-umetnička društva "Kovilje" i "Abrašević", plesna grupa “Mozaik”, mešoviti hor “Učiteljska lira” i etno grupa “Gracija”.

Od 21 sat tu će nastupiti i sastav Legende, od 22:30 Crne mambe, a najavljen je i Sajam vina i rakije, kao i izložba starih zanata i priprema specijaliteta.

Ulaz izlaz autobusi gradski prevoz 19. maj 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 Izmenjene trase nekih linija; ilustracija; foto: Vanja KeserZbog održavanja manifestacije u Ulici Pariske komune od 8 sati je zabranjeno parkiranje i tako će biti do 13 sati.

Pojedine linije javnog prevoza ići će izmenjenim trasama do subote, 4. juna, u 1 sat.

Autobuska linija broj 8 će u smeru ka Gabrovačkoj reci, od raskrsnice Njegoševe i Vojvode Gojka, ići ulicama Stanoja Bunuševca i Dušana Popovića, a u smeru ka Novom groblju će od raskrsnice Episkopske i Dušana Popovića ići ulicama Stanoja Bunuševca, Njegoševom i Hilandarskom do Trga 14. oktobar.

Kružna linija 34 će u smeru ka bolnici, nakon Branka Radičevića, ići Njegoševom, Ulicom Stanoja Bunuševca i Dušana Popovića, a u smeru ka Železničkoj stanici iz Ulice Dušana Popovića Ulicom Stanoja Bunuševca, Njegoševom i Ulicom Branka Radičevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: