Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 28. 3. 2024.

| Društvo

Niš ima novi Savet za zdravlje, na njegovom čelu pomoćnica direktora Doma zdravlja

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Danijela Nešić
Danijela Nešić je, prema dostupnim infomacijama, po obrazovanju viša medicinska sestra i diplomirani ekonomista; foto: JV

Nakon 8 godina promenjen je sastav i formiran novi Savet za zdravlje Grada Niša koji čini 18 članova, predstavnika zdravstvenih ustanova i lokalne samouprave. Za predsednicu Saveta imenovana je Danijela Nešić, pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš, zamenica predsednika Skupšine Gradske opštine Crveni Krst i članica SNS-a.

Prethodni saziv Saveta imenovan je 2016. godine i njega je vodio prof. dr Branislav Tiodorović koji kaže da su oni imali ukupno 22 sednice i da je njegov mandat istekao 2020. godine.

Sada je obrazovan novi Savet, sa 6 starih i 12 novih članova. Na čelu Saveta biće Danijela Nešić, koja je poslednjih nekoliko godina pomoćnica direktora Doma zdravlja. I dok je u nekim dokumentima kao njeno obrazovanje navedeno da je viša medicinska sestra, na zvaničnom sajtu Doma zdravlja stoji da je ona diplomirani ekonomista.

Njen zamenik u Savetu biće Miodrag Stojanović, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje Niš.

Članovi će biti Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice, Danijela Spasović, vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad „Sveti Sava" Niš, kao i direktori svih zdravstvenih ustanova u Nišu, dekanica Medicinskog fakulteta i predstavnica RFZO-a.

Kako se navodi u dokumentu o obrazovanju Saveta, neki od njihovih zadatak su - da razmatra prigovore o povredi prava pacijenata i daje odgovarujuće preporuke, podstiče i organizuje aktivnosti u oblasti javnog zdravlja na lokalnom nivou, prati izveštaje instituta i zavoda za javno zdravlje o analizi zdravstvenog stanja stanovništva, donosi predlog plana javnog zdravlja, inicira i prati sprovođenje aktivnosti promocije zdravlja i sprovođenja mera za očuvanje i unapređenje zdravlja, sprečavanja i suzbijanja zaraznih i hroničnih nezaraznih bolesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mike

    17:27 // 29. 3. 2024.

    Da li je mogao ovaj savet bez "dekanice"? odnosno tesko kompromitovane osobe sa medicinskog fakulteta.

  • Svetozar marković

    10:47 // 29. 3. 2024.

    Sramota ste našeg grada. Izrodi,ovaj grad vas ne voli!!!!!! Niš pravim Nišlijama pripada!!!!!!!

  • sonja savic- sonjica

    09:32 // 29. 3. 2024.

    Dno dna od zene, prodaje se za koznu torbu i novcanike, ponasa se kao da joj je dom zdravlja ostavio tata....da ne pricam kog je sve naprimala sad kad je vlada donela odluku o primanju onih koji su radili u kovidu a kog je sve ostetila, deca koja su imala pravo oduzela im je to, ali sva sreca Bog postoji uredice sve kako treba...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: