Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 20. 11. 2018.

| Društvo

Niš konačno dobio javnu garažu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
garaža dom zdravlja
Konačno završena dvospratna garaža sa 70 parking-mesta; foto: JV/J. Adamović

Nakon nekoliko probijenih rokova, konačno je završena izgradnja dvospratne garaže pored niškog Doma zdravlja, a parkiranje koje je dosad bilo besplatno počeće da se naplaćuje od 1. decembra, 40 dinara po satu. Prva javna garaža u Nišu nosi ime Gorana Ostojića, komandanta 63. padobranske brigade, koji je poginuo 1998. godine na Košarama, kako kažu u "Parking servisu" ima 30 mesta više nego dosadašnji parking.

Od 70 novih mesta za parkiranje automobila, 4 je namenjeno osobama sa invaliditetom, a parkiranje neće biti vremenski ograničeno. Naplaćivaće se 40 dinara po satu prilikom izlaska iz garaže od 1. decembra, a od danas do kraja meseca biće besplatno. Javna-garaza10,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A Svečano na otvaranju garaže; foto: JV/J. Adamović

Iako se parkiranje na ovom mestu dosad nije naplaćivalo, od narednog meseca neće biti tako, kaže direktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević, “jer je tako u svim gradovima”.

Uređenje parkiranja i kontrola u svim gradovima Evrope, samim tim i u Srbiji, podrazumeva naplatu - kratko je odgovorio Dimitrijević.

Dimitrijević kaže da će novac od naplate parkiranja iskoristiti da vrate investicioni kredit, koji su uzeli da bi izgradili i montirali dvospratnu garažu, što je plaćeno 30 miliona dinara.


Besplatno za 390 dinara mesečno

Beneficije za parkiranje će imati oni koji žive u Ulici Vojvode Tankosića, dodaje direktor, jer će oni tokom noći moći da se parkiraju u novoj garaži "besplatno", kako kaže, odnosno za 390 dinara mesečno. Dejan-Dimitrijevic;-foto:-JV-J.-A Svečano na otvaranju garaže; foto: JV/J. Adamović

Stanari besplatno tokom noći sa svojim plaćenim stanarskim kartama, a svi drugi korisnici će moći da se parkiraju 24 sata, sedam dana u nedelji - dodaje Dimitrijević.

Uskoro bi trebalo da počne da se gradi slična javna garaža na Sinđelićevom trgu, najavljuje Dimitrijević, koja bi trebalo da bude izgrađena sledeće godine. Konstrukcija poput ove je već "stigla u Niš", a priprema se planska dokumentacije. U centru grada, iza Narodnog pozorišta, trenutno ima 78 mesta za parkiranje, kaže direktor, a nakon izgradnje trebalo bi da se dupliraju. Javna-garaza,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A Svečano na otvaranju garaže; foto: JV/J. Adamović

Prva ovakva garaža u Nišu nosi ime heroja Gorana Ostojića, komandanta 63. padobranske brigade, koji je poginuo na Košarama 1998. godine dok je bio na zadatku, a Dragan Jovanović iz Udruženja pripadnika veterana 63. padobranske brigade kaže da je zahvalan svima koji nisu zaboravili velikog heroja i sve ono što je dao ovoj državi.


Palma: Ja sam garaže otvarao pre 10 godina

U prisustvu vojnika, gradskih i političkih funkcionera, uz balone i šetnjom po novoj garaži - prava svečanost priređena je na otvaranju prve javne garaže u Nišu. Za direktora niškog Parking servisa Dejana Dimitrijevića ovo je “kruna poslovanja” i “veliki dan za Niš”, a sličan utisak imao je i gradonačelnik Darko Bulatović. Javna-garaza2,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A Svečano na otvaranju garaže; foto: JV/J. Adamović

Direktor Dimitrijević se time pohvalio i u jutarnjem programu Prve televizije, ali je "slavlje pokvario" lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji se javio iz Egipta i poručio da je Srbija "izašla na dva mora", da u Jagodinu stiže kamila, a da je on garaže otvarao još pre 10 godina.

Sad sam slušao kako se otvara parking. Pa ja sam otvorio parking još pre 10 godina. Seku vrpce za staze za bicikle, otvaraju semafore... - poručio je Marković.

Ipak, gradonačelnik Darko Bulatović kaže da je ovo prva ovakva garaža u Nišu kroz koju su "uočili sve prednosti i nedostatke", da bi ubuduće nastavili sa izgradnjom parkiralištima. Uz novu garažu na Sinđelićevom trgu i parking između starog i novog Kliničkog centra, kako kaže, biće oko 300 mesta više za parkiranje u Nišu. Bulatović Izgradnja garaže veliki dan za građane Niša; foto: JV/J. Adamović

Na prostoru Sinđelićevog trga je takođe planirana javna garaža i potpuna finansijska konstrukcija je zatvorena i Parking servis je kupio nadzemnu garažu, bolje rečeno ova je kupljena, a ona je dobijena u donaciji od Grada Beograda, tako da ćemo nastaviti sa uređenjem parking-prostora u našem gradu i povećavanjem kapaciteta i prostora za parkiranje - dodaje Bulatović.

Podsetimo, izgradnja garaže pored Doma zdravlja počela je krajem juna, a iz Parking servisa su otpočetka krili detalje. Rok za završetak izgradnje je nekoliko puta pomeran, a probijen je i poslednji koji su nadležni dali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marković

    13:50 // 28. 4. 2019.

    Ma nije važno ime parkinga, važno je zašto se naplaćuje, to je zdravstvena ustanova, tu se nikad nije naplačivalo i tako bi trebalo da ostane, zašto gradjani dozvoljavaju takav vandalizam prema njima, daj bre ne budimo ovce više

  • Dusan

    15:04 // 22. 11. 2018.

    Staviti ime heroja na neko ruglo, polovnu gvozdjuriju je ismevanje i pljuvanje srpskom narodu u lice i jasan pokazatelj da je na delu okupacija drzave od strane sacice prodanih politicara.

  • Kata

    11:34 // 22. 11. 2018.

    dajući ime garaži hteli da odaju pocast coveku, u stvari su uradili ponižavajuću i poražavajuću stvar..gledajući u ove frenološke lubanje sa otvaranja, i nema mesta čuđenju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: