Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 3. 12. 2012.

| Društvo

Niš ostao bez prigradske bus stanice

Autor:M.S. i B.G.Izvor:Južne vesti
bus stanica

Nakon što je "Niš-ekspres" odlučio da zatvori ulaz u doskorašnju prigradsku stanicu, autobusi koji građane voze ka okolnim selima sada polaze sa ulice.

Ovaj potez najstarijeg niškog autobuskog prevoznika stvorio je ogromne gužve na Bulevaru 12. februara, odakle sada polaze svi autobusi prema niškim selima. 

Pored toga, zbog nedovoljnog broja nastrešnica i velike gužve putnici često autobuse čekaju izloženi kiši, snegu i drugim padavinama.

Autobusi koji dolaze i odlaze stvaraju dodatne probleme i vozačima na samom bulevaru, čime je narušena bezbednost i pešaka i automobila koji tuda prolaze. bus stanica Zatvoren ulaz u donedavnu prigradsku stanicu (rampa levo)

U „Niš-ekspresu“ saznajemo da je ovo preduzeće proširilo svoju stanicu "zbog povećanih potreba" i većeg broja autobusa koji dnevno stižu u Niš, ali i zbog bezbednosti vozila jer su i pored toga što imaju svoj prostor, morali vozila da parkiraju oko stanice gde su bila na meti huligana.

Darko Bulatović, predsednik opštine Crveni Krst, na čijoj je teritoriji glavna autobuska stanica, rekao kaže da će se zauzeti da se ovaj problem što pre reši.

- Razgovarao sam sa pomoćnikom direktora „Niš-ekspresa“, koji je izložio svoje probleme i koji evidentno postoje. Sada nam sledi da sagledamo situaciju i na tolikom trotoaru koliki je, postavimo regularna stajališta ili nađemo neko novo rešenje - rekao je Bulatović.

Inače, kako su Južnim vestima potvrdili ostali prevoznici, "Niš-ekspres" njima nikada do sada nije dozvoljavao da koriste prigradsku stanicu.

Iako problem postoji već skoro mesec dana, još se nisu oglasili ni Uprava za saobraćaj, Direkcija za javni prevoz, niti resorni gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenadmisic

    12:50 // 30. 12. 2012.

    kako je moguce dobiti dozvolu za upotrebu autobusa koji se proizvode cekicem da prevozeljude na auto putevima to je stvarno naucna fantastikamislim na nis ekspres

  • goran

    12:09 // 4. 12. 2012.

    Oglasice ee svi redom kada ne daj boze neko nastrada od pesaka ili vozaca. Na potezu je gradonacelnik.

  • Jova

    12:48 // 3. 12. 2012.

    Kao i za mnoga druga dogadjanja i dešavanja u Nišu u poslednja 3-4 meseca, nameće se izgleda univerzalni komentar: .... lud, zbunjenog !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: