Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 8. 6. 2021.

| Društvo

Niška Infektivna klinika uskoro u zelenoj zoni, oboleli od korone šalju se na lečenje u Kruševac

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
infektivna klinika medjunarodni dan medicinskih sestara i tehničara
Infektivna izlazi iz kovid sistema; foto: KCN

Nakon nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i Infektivna klinika izlazi iz kovid sistema, tako da će se oboleli od korone kojima je potrebno bolničko lečenje ubuduće slati u kovid bolnicu u Kruševcu, kaže direktor UKC Zoran Perišić. Deca i kovid pozitivni trudnice i dalje će se lečiti u Nišu.

Na Klinici za infektivne bolesti trenutno je hospitalizovano devet pacijenata i oni će biti prebačeni u Kruševac, dok je u na Dečijem odeljenju hospitalizovano petoro dece.

Vreme je da i ostale pacijente vratimo u bolnice, da vode računa o svom zdravlju. U strahu od infekcije pacijenti su zaboravili na ostale bolesti. I manji bolnički centri u okolini vraćaju se u normalu jer kruševačka bolnica ima dovoljno kapaciteta – kaže Perišić.

Prema njegovim rečima, Infektivna klinika će narednih dana biti dezinfikovana, a nakon toga će početi da leči obolele od ostalih zaraznih bolesti.

Ide leto, imaćemo pacijente obolele od stomačnih virusa, hepatita, tu su i HIV pacijenti – ističe Perišić.

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno je na lečenju 37 pacijenata. Ova bolnica ima 420 kreveta, a kako Perišić najavljuje kada otvore još jedan deo moći će da primi 490 pacijenata.

Podsetimo, Univerzitetski klinički centra izašao je iz kovid sistema pre dve nedelje, nakon 440 dana. Kroz kovid odeljenja u Nišu od početka epidemije prošlo je oko 13.000 pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    21:55 // 8. 6. 2021.

    DIN radi vise nego ikad, izvoz sve jaci.pdv i akcize uvek i svuda naplacuje drzava.porez na plate i imovinu idu lokalu.pivo ispred zadruge nije decent

  • Aca

    19:19 // 8. 6. 2021.

    Dr. Perišić i dr. Radan Ilić su najveće zlo UKC Niš!

  • Срба

    15:29 // 8. 6. 2021.

    А, шта ће онда лечити и радити на ИНФЕКТИВНОЈ клиници?!? Онда слободно могу и име да промене и закатанче зграду.

    • Milan

      18:10 // 8. 6. 2021.

      Infektivne bolesti, kao sto ti i naslov kaze. Nije kovid prva niti poslednja infektivna bolest sa kojom se borimo, a u ostalom imas i par navedenih u tekstu. Ako ti ni to nije dovoljno, ti izguglaj posto se primecuje da nemas ta neka osnovna znanja pa ispribaj gugl, to ce ti biti dovoljno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: