Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 6. 4. 2018.

| Društvo

Niška Skupština odlaže sednicu zbog “dezinformacija interesnih grupa”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradska uprava
Odloženo zbog interesnih grupa; foto: JV

Zbog dezinformacija koje iznose pojedinci i interesne grupe, kako piše u saopštenju niškog parlamenta, odlučeno je da se odloži sednica Skupštine na kojoj je trebalo da se odlučuje o tome da li će Grad Niš pokloniti Aerodrom "Konstantin Veliki" Državi.

U vrlo kratkom saopštenju, bez posebnih pojašnjenja, Skupština grada je obavestila građane da se sednica na kojoj je trebalo da se odlučuje o budužnosti Aerodroma “Konstantin Veliki” odlaže.

Zbog učestalih dezinformacija o statusu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, koje poslednjih dana u javnost iznose pojedinci i raznorazne interesne grupe, čime se urušava kredibilitet našeg grada, Skupština grada Niša, na predlog šefa Odborničke grupe SNS, a uz podršku svih koalicionih partnera, odlaže sednicu zakazanu za 10. april 2018. godine - piše u saopštenju.

Ipak, u Skupštini ne navode novi datum sednice.

Takođe, nejasno je o kojim se pojedincima i interesnim grupama radi, kao i koje su to dezinformacije koje se šire među Nišlijama, a predsednik Skupštine grada Rade Rajković, koji jedini i može da pomera i utvrđuje datume skupštinskih zasedanja, nije odgovarao na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Podsetimo, danas je poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović potvrdio da se sednica odlaže, da je to odlučeno na sastanku naprednjaka u Beogradu, jer predsednik Aleksandar Vučić želi da objasni Nišlijama “o čemu se tu radi”.


"Niška inicijativa": Trivijalni, neubedljivi i uvredljivi razlozi za odlaganje

Odbornici "Niške inicajtive", odborničke grupe u niškoj Skupštini nastele nakon raskola u Pokretu "Dosta je bilo"; nisu podržali odlaganje sednice parlamenta, jer su, kako kažu, razlozi za to koji su se čuli na sastanku sa predsednikom parlamenta Rajkovićem, bili potpuno neubedljivi.

Razlozi koji su na sastanku navedeni u najmanju ruku su trivijalni i neubedljivi, a donekle i uvredljivi za građane, jer je kao jedan od motiva odlaganja navedena “nedovoljna upudenost i informisanost građana”, kao i da ukupna javnost “nema pravi uvid u celinu situacije”. Vreme se kupuje i zbog toga kako bi nekakav opskuran tim niških političkih stručnjaka imao dovoljno vremena da putem “prezentacija” i “analiza”, pokaže građanima suštinu “dobrih namera” gradskog i državnog rukovodstva - stoji u saopštenju.

Naglašavaju da, nakon jučerašnjeg sastanka SNS u Beogradu, nema nikakve sumnje i da će se u slučaju aerodroma isključivo postupati "po direktivi".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    21:03 // 6. 4. 2018.

    Pa,ima li vece interesne grupe,od SNS-a i njihovih koalicionih partnera?
    Skup preletaca,samozivnika,lihvara i lelemuda,koji gaze sve redom,zbog svojih interesa!

  • Smuk

    19:17 // 6. 4. 2018.

    "Oni" su najjachi kada su u vecini i kada vide se protivnik dvoumi... av, av nece smeti da dodje u Nish jer zna kako ce biti dochekan ! Ako bude doshao to ce biti u pratnji 1000 autobusa i , po mogucstvu, u sali "Simfonijskog orkestra" ili u "Sinagogi" ! Sve drugo bice porazno za njega i njegovu psihu , koja bash i nije na zavidnom nivou!
    E , pa ...videce da ga pravi Nish prezire!

  • milisav

    19:01 // 6. 4. 2018.

    Nekako, mada mi je teško da komentarišem, mogu da razumem otimačinu na Kosovu, ali ovde nikako. Pa ovo je silovanje demokratije, prava glasa, uterivanje straha. Pretnje. Užas. Atak na zdravu pamet. Na pripadnost naciji. Na rodoljublje. Znaju li akteri, kvazi političari, koliko su omraženi,koliko je nezadovoljnika ovim događajima, koji će,uz ostale nepovoljnosti, koliko sutra otići preko "grane".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: