Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 12. 12. 2016.

| Društvo

Niška humanitarka dobila „krov nad glavom“

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Marina dobila sklonište u Obrenovićevoj; foto: Opština Medijana, S. Đ.
Marina dobila sklonište u Obrenovićevoj; foto: Opština Medijana, S. Đ.

Nakon više od godinu i po dana od kada je tražila sklonište u centru grada, a dva meseca od kada su radovi na izgradnji „Banke dobročinstva“ počeli, humana Nišlijka Marina Adamović dobila je sklonište u Obrenovićevoj ulici u Nišu u kome će, kako kaže, moći duže i više da radi za one kojima je neophodna pomoć.

Dobrovoljne priloge za bolesnu decu i mlade kojima je neophodan novac za lečenje i skupe operacije, do sada je prikupljala na kiši i snegu. Kaže da ne zna broj onih kojima je pomogla, ali da joj često stižu poruke zahvalnosti na društvenim mrežama.

Jedino mi ostaje da zahvalim svima. Srećna sam jer sam dobila krov nad glavom za svoj humanitarni rad. Moći ću više i duže da radim, ne za sebe već za druge kojima pomoć treba. To je život, to nije humanost – istakla je Marina.

Kućica od stakla je urađena po projektu niškog arhitekte Ivana Redija, a obezbeđena je donacijom tri firme, „Korala“ iz Kraljeva, „Selektre plus“ koja je donirala vrata i „Elita M“ iz Niša. Arhitekta Ivan Redi; foto: Opština Medijana, S. Đ. Arhitekta Ivan Redi; foto: Opština Medijana, S. Đ.

Prezadovoljan sam jer je san svakog arhitekte da neki njegov projekat ugleda svetlost dana i da onaj za koga se radi bude zadovoljan. Marina je zadovoljna, opština Medijana takođe. Radio sam dan i noć da završim obećano – kazao je Ivan Redi.

Rad na izradi i postavljanju „Banke dobročinstva“ koordinirala je Opština Medijana, a predsednik ove Opštine Milan Krstić je rekao da su Marini uručili ključeve i da je njihova obaveza bila da urade ono što je tražila.

Podsetimo, Marina se Opštini Medijana obraćala pre više od godinu i po dana sa zahtevom da dobije „najobičniju trafiku“ u koju bi mogla da se skloni od vremenskih nepogoda. Njen zahtev je tada odbijen, a kako kažu iz opštine Medijana, predsednik Milan Krstić je odlučio „da taj propust administracije ispravi“ i Nišlijki obezbedi mesto za humanitarni rad.


Vučić obećao novac za sklonište, pretekli ga dobročinitelji

Marina je na svom Fejsbuk profilu objavila da obećanih 5.000 evra za izgradnju „Banke dobročinstva“ nije dobila od premijera i da su ga u tome pretekli dobročinitelji. Niška humanitarka nastavlja svoj rad; foto: Opština Medijana, S. Đ. Niška humanitarka nastavlja svoj rad; foto: Opština Medijana, S. Đ.

Možete li taj iznos uplatiti na račune za Davida 160-445360-74 i za Andriju 160-449124-34, korisnike Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića? Hvala (ako je odgovor potvrdan) – napisala je Marina na svom Fejsbuk profilu.

Niškoj humanitarki je nakon boravka premijera Aleksandra Vučića u Nišu, kako je tada rekla, obećano da ni zakon ni novac neće biti prepreka u postavljanju skloništa. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lahor

    05:56 // 13. 12. 2016.

    Svaka čast tim dobrocinoteljima.Bio je red

  • Nislija

    19:41 // 12. 12. 2016.

    Lepo sto je ovoj zeni postavljeno.Ali imam jednu dobronamernu primedbu,videh za vikend,dvoje stranaca kako gledaju onu kucicu,ali ne znaju sta je,banka dobrocinstva pise samo na srpskom.Nije lose da se stavi i na Engleskom jeziku bar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: