Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 9. 6. 2023.

| Društvo

Niška škola "Čegar" dobila letnju učionicu i mesto za druženje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Letnja učionica Čegar; foto: Lokalna fondacija Niš
Za učenje i druženje; foto: Lokalna fondacija Niš

Ideja nastavnika i učitelja da deo školskog dvorišta u Osnovnoj školi "Čegar" u Nišu postane letnja učionica je ostvarena, saopštili su iz Lokalne fondacije koja je ih podržala u realizaciji. Novi kutak moći će da koriste i stanovnici ovog naselja za okupljanje.

Niško naselje Durlan u kome se i nalazi škola "Čegar" dobilo je prostor u kome stanovnici mogu da provode vreme, a deca će uređen deo dvorišta leti moći da koriste kao učionicu. Letnja učionica Čegar 1; foto: Lokalna fondacija Niš.jpeg Uređeno školsko dvorište za učenike i stanovnike Durlana; foto: Lokalna fondacija Niš

Nastavnici su nabavili klupe koje su postavljene u dvorištu škole i uredili prostor tako da boravak napolju bude prijatan i bezbedan. Ovo je sjajan način da se učenicima omogući da više budu u dodiru sa prirodom i uče van učionice. Osim toga, ovo mesto dostupno je svim građanima lokalne zajednice koji i sada provode vreme u školskom dvorištu - istakli su iz Lokalne fondacije.

Ističu da je to i bila ideja neformalne grupe Edukatori iz OŠ "Čegar", koja je dobila podršku LFN kao jedna od 14 ideja, na trećem javnom Konkursu koji je realizovan septembra 2022. godine.

Iz Lokalne fondacije Niš podsećaju da je do sada na 4 realizovana konkursa podršku dobilo ukupno 35 ideja formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština, kao i da su za dve i po godine rada prikupili i vratila lokalnoj zajednici 36.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roditelj

    11:25 // 9. 6. 2023.

    Svaka cast za letnju ucionicu, ali zasto ne napravite prilog o nedovrsenoj balon sali koja je leglo narkomana , puna spriceva i ko zna jos cega , a pri tome neobezbedjena i svako dete moze da udje unutra i ne daj boze inficira od hepatitisa. Takodje, trebali ste da slikate i zmijarnik iza fiskulturne sale i kosarkaskog terena gde je trava skoro 2 metra, u nekim delovima i veca. SRAMOTA!!!

    • Little Bee

      20:41 // 9. 6. 2023.

      Svaka čast za komentar. Potpisujem sve!

    • Deda

      08:39 // 10. 6. 2023.

      Tako je, jedna lasta ne čini proleće, staviti tri nove klupe u zapušteno dvorište ne čini ništa.Sada je vreme da se uredi sve, od ograde do fasade.

  • Petar

    11:17 // 9. 6. 2023.

    Bas me interesuje gde će deca da imaju letnje učionice kad je po dvorištu trava preko 2 metra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: