Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 18. 10. 2022.

| Društvo

"Niška trpeza zdrave hrane“ u Ugostiteljsko-turističkoj školi

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
zdrava hrana01
Predavanja i zdrava hrana; foto: Ugostiteljsko-turistička škola

Kako bi ugostili mnogobrojne posetioce i nutricioniste, a ujedno i obeležili Svetski dan zdrave hrane, Ugostiteljsko-turistička škola organizovala je "Nišku trpezu zdrave hrane" inspirisanu tradicionalnim i zdravim specijalitetima koje su pripremili učenici uz pomoć svojih nastavnika.

Mesec oktobar je proglašen Mesecom zdrave hrane i fizičke aktivnosti, a svi posetioci su pored interesantnih poslastica, bili u prilici da slušaju predavanja eminentnih nutricionista. zdrava hrana02 Tradicionalni i zdravi specijaliteti; foto: Ugostiteljsko-turistička škola

Posetioci su imali priliku da probaju zdravu hranu, a na trpezi se našla prava simfonija zdravih jela: heljdina pita sa spanaćem, sukana pita, proja sa zrnevljem, halumi sir, slane torte od spanaća i šargarepe, pečeno voće, čips od paškanata i celera, ratatuji, hleb sa karfiolom, hleb sa bananaom i intergralni hleb sa zrnevljem, integralni mafini sa suvim voćem, dinstana bundeva i potaž od bundeve, namaz sa medom i bananom - navode.

Dobrodošlicu okupljenima poželela je direktorka škole Dragana Minčić, koja je istakla značaj pravilne ishrane i trud koji nastavnici ulažu da bi svoje učenike što bolje pripremili za sve izazove i potrebe savremenog čoveka koji često zaboravi ono najvažnije, a to je da zdravlje na usta ulazi.

Ljiljana Stojanović, nutricionista i predsednica Kola srpskih sestara dala je savete o značaju zdrave i balansirane ishrane, dok je Zoran Ilić, privrednik i predsednik udruženja "Zaplanjski zasaadi“ govorio o potrebi proizvodnje zdravih i organskih namirnica radi dobijanja što zdravije hrane.

Takođe, okupljenima se obratio i ekonomista Miroslav Pavlović uz preporuke kako da unaprede svoj biznis, dok je načelnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Dragica Radović pohvalila Ugostiteljsko-turističku školu kao primer inspiracije i inovacije u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ida Garic

    16:10 // 18. 10. 2022.

    Ova skola je slika nepotizma i korupcije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: