Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 12. 4. 2024.

| Društvo

Niški PSG: Za naprednu vlast vrhunski kulturni doživljaj - vruć burek i kafanski sto

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Buregdžijada (7)
"Kultura se u Nišu služi uz burek"; foto: Jelena Mišić

Zbog toga što će na gradskom konkursu za projekte iz kulture najviše novca iz kase svih Nišlija dobiti ugostitelji i pekari, iz niškog Pokreta slobodnih građana kažu da je za niške naprednjake "vrhunski kulturni doživljaj - vruć burek i kafanski sto". Vođeni krilaticom "hleba i igra" tvrde da će mnoga kulturna i umetnička društva biti uskraćena, a da će Nišlijama kultura bit poslužena uz burek.

Iz budžeta Grada Niša ove godine za kulturne projekte biće izdvojeno 5,6 miliona dinara, od čega najviše za Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika 700.000 dinara, dok će 300.000 dinara biti izdvojeno za Uniju pekara i njihovu manifestaciju Dani bureka.

Poverenik Pokreta slobodnih građana za Niš Ivan Jovanović napominje da će iza Dana bureka na listi ostati mnoga kulturna i umetnička društva, Studentski kulturni centar, Fakultet umetnosti, folklorna društva, Univerzitetska biblioteka "Nikola Tesla“.

Napredna vlast u Nišu, vodeći se svojom omiljenom krilaticom „hleba i igara“, jasno pokazuje šta je za njih vrhunski kulturni doživljaj – vruć burek i kafanski sto. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja vuče korene iz radikalne stranke, često je veoma široke ruke kada je novac građana u pitanju - kaže Jovanović.

Podsetimo, Grad Niš je ove godine odobrio finansiranje ili sufinansiranje 34 projekta u kulturi, a takođe će za putovanja radnika u kulturi biti izdvojeno oko 850.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Мина

    09:28 // 13. 4. 2024.

    То не може да буде културни догађај, већ комерцијална манифестација. Ко бурек подведе под културу, треба га по туру, иначе због тих купусијада, роштиљијада, бурекџијада и култура ће нам постати права "ЈАДА".

  • Druzila

    23:07 // 12. 4. 2024.

    Hleba i igara o našem trošku.

  • Бата Рака из Ниш

    20:52 // 12. 4. 2024.

    Најважније је да се стадо подмири - напоји и напуни гузице.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: