Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 8. 6. 2018.

| Društvo

Niški aerodrom i Toplodolska reka “došli” i pred Beograđane

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
tribina beograd
Niško-pirotska veza u Beogradu; Foto: M.Z.

Gorući problem poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” državi i građanski bunt protiv toga, kao i borbu meštana Temske za očuvanje Toplodolske reke, a protiv izgradnje hidroelektrana, predstavili su na tribini u Beogradu Mladen Jovanović ispred Inicijative “Ne damo niški aerodrom” i predvodnik borbe za zaštitu prirode na Staroj planini Aleksandar Jovanović.

Višemesečnu "aferu aerodrom" Mladen Jovanović približio je Beograđanima, iznevši političke i ekonomske aspekte namere gradske vlasti da preda aerodrom Republici. Naveo je da je u pitanju borba protiv centralizacije, kao i da je natpolitička i s namerom da traje dok se ne ispuni cilj - očuvanje aerodroma u vlasnisštvu Grada.

Nije nam teško još 25 godina da ga branimo (aerodrom). Govore nam o izborima, slobodno može još 10 izbora da bude, ali da sačuvamo aerodrom - navodi Jovanović.

tribina beograd2 Veza reke i aerodroma? Foto: M.Z. Politički problem vidi u "klimanju glavom" lokalnih političkih elita i postavljanju gradonačelnika iz Beograda, što obesmišljava lokalne izbore. Navodi i odluke o aerodromu imaju niz pravnih proceduralnih problema koje Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” tek planira da iznese, a obećava i dalji građanski otpor. Kaže da odbornici shvataju težinu svoje odluke o poklanjanju aerodroma, ali ne očekuje raskol u niškom SNS.

Svoja iskustva sa centralnom vlašću izneo je i Aleksandar Jovanović koji se bori da sačuva prirodu Stare planine od izgradnje hidroelektrana.

Ne znam šta je cilj, da svi postanemo ekološke izbeglice? - pitao je Jovanović.

I on je najavio dugotrajnu borbu, a kakav odnos ima sa Vladom, ilustrovao je primerom da je ministar za ekologiju Goran Trivan juče odbio sastanak sa njim u Beogradu. Jovanović je prošle nedelje odbio i zahvalnicu ministarstva ekologije.

Na tribini o javno-privatnim partnerstvima učestvovala i Ksenija Radovanović, koja je govorila o problemu deponije u Vinči, a tribinu je organizovala Inicijativa “Ne davimo Beograd”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan,Niš

    17:44 // 8. 6. 2018.

    Mi će mo ostati bez vode zbog Beograda na vodi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: