Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 18. 1. 2022.

| Društvo

Niški reper grad zamenio selom i pokrenuo mali biznis sa lešnicima

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti

I dok se sve manje ljudi opredeljuje za život na selu, reper Nišlija Borko Marjanović odlučio je da muzičku karijeru i gradski život zameni poljoprivredom i pokrene mali biznis. Kako je taj put bio pun rizika i izazova, kaže da su mu tamo gde prestaje podrška države, porodica i prijatelji najviše pomogli da uspe.

Pre nešto više od 5 godina Borko je zasadio prve sadnice lešnika na porodičnom imanju u selu Čiflik kod Bele Palanke. Od 160 prvih sadnica, danas broji oko 450 stabala lešnika, a toj ideji prethodili su odlasci u prirodu sa prijatejima.

Pre 12 godina kad sam i počeo sa nekom ekipom sa kojom sam radio muziku da se viđam i da se družim, krenuo sam malo češće da idem na porodično imanje. Oni su mi pomagali sa sređivanjem imanja i video sam da mi prija taj boravak tamo i da inspiriše što za muziku i bilo koju drugu kreaciju - objašnjava Marjanović.

Kao gradsko dete, priznaje da je prihvatio veliki rizik, jer je, kako kaže kroz šalu, zemlju viđao samo na “Čairu” i u saksiji, a nedostatak neiskustva, alata i novca nadomestilo je drugarstvo koje je bilo i pokretač malog biznisa, proizvodnje namaza od lešnika i meda.

Nekada poznat pod umetničkim imenom South Side, prestao je da se bavi muzikom, ali je našao način da se kroz novi poziv poveže sa pisanjem, opisujući svoje početke na interesantan način ispod objava na društvenim mrežama gde promoviše svoj proizvod.

Šta ga je inspirisalo da stvara muziku, da li se isplati da se mladi danas bave poljoprivredom i koliko država ulaže u nju saznajte u emisiji Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maša

    11:30 // 19. 1. 2022.

    Motivacija!! Jedva čekam da se preselim na selo!

  • Dragan Stevanovic

    17:10 // 18. 1. 2022.

    Kao reper trebao si da sadis repu! Salim se. Bravo!

  • Natasa St.

    16:48 // 18. 1. 2022.

    "Jednom su me pitali koga najviše poštujem i cenim. Odgovorio sam: Osobu koja je sve sama postigla u životu bez mame i tate. Osobu koja se sama izborila za svoje mesto pod suncem. Osobu koja je doživela puno nepravdi i pored svega toga uspela u životu...."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: