Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:37, 21. 8. 2020.

| Društvo

Nišlija svedoči o zapuštenoj Ulici Stojana Novakovića, u Direkciji kažu biće zakrpljena

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ulica Stojana Novakovica; foto: citalac
Kaže da je zapuštena i da asfalt i trotoar propadaju; foto: čitalac

Ulica Stojana Novakovića koja je na nekoliko minuta od centra Niša, prema svedočenju Nišlije potpuno je zapuštena. Nadležne poziva da se potrude da je bar redovno čiste i zakrpe rupe, kad nije zaslužila nov asfalt i trotoar. Iz Direkcije za izgradnju odgovaraju da će ulica biti zakrpljena "u narednom periodu".

Ulica Stojana Novakovica 7; foto: citalac Kaže da je zapuštena i da asfalt i trotoar propadaju; foto: čitalac Nišlija koji je pisao putem aplikacije "Prijavi problem" kaže da tako dotrajalu i prljavu ulicu kao što je Stojana Novakovića u Nišu, davno nije video.

Zapuštena je i prljava, puna rupa i sa kraterima u asfaltu, ali je primetio i mnogo komunalnog otpada i šuta, pa čak i uginule životinje.

Ulica Stojana Novakovica 6; foto: citalac Kaže da je zapuštena i da asfalt i trotoar propadaju; foto: čitalac Još u tursko doba ovo je bila elitna ulica, u njoj su živele najeminentnije srpske porodice, ulica je bila kaldrmisana i čista kao suza, njom su se vozili fijakerom, u nju tajno dolazio knez Mihajlo da bi spremao sa niškim velikanima oslobađanje grada od Turaka, tu je bio prvi muzej, tu su dolazili Stevan Sremac, učitelj Tasa, Nikola Pašic, Branislav Nušić, Aleksandar Deroko i mnogi drugi. Tu je čak svojevremeno nikao prvi istorijsko-etnografski muzej u Nišu, da bi sada bilo ruglo i sramota grada - piše čitalac svoje impresije.

Poziva nadležne da ona bude u planu redovnog čišćenja i održavanja, kao što se u njoj redovno naplaćuje parkiranje, a "pauk" koji nosi automobile poput autobuske linije prolazi na svakih 10 minuta. Ulica Stojana Novakovica 4; foto: citalac Kaže da je zapuštena i da asfalt i trotoar propadaju; foto: čitalac

Ako već ne možete da vratite ulici stari sjaj i lepotu ili prigodno obeležite njenu vrednost za grad Niš, barem se potrudite da je redovno čistite i krpite kad nije zaslužila nov asfalt i trotoar - piše čitalac.

Iz Direkcije za izgradnju nisu odgovorili da li je u planu uređenje trotoara u ovoj ulici i asfaltiranje, ali su kratko napisali - "krpljenje Ulice Stojana Novakovića izvršiće se u narednom periodu".

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:47 // 21. 8. 2020.

    "krpljenje Ulice Stojana Novakovića" ... Sta to bese nov asfalt? Seca li se neko!?

  • Ivan

    18:07 // 21. 8. 2020.

    Mislim da je sramota popravljati i krpiti totalno unistenu i ispresecanu ulicu u centru grada. Trotoari su unistenu i neravni da su majke prinudjene da voze bebe u kolicima sredinom ulice zbog neravnina i izbocina na trotoaru.
    Nemoguce je proci s jedne na drugu stranu ulice kolima, a da se ne pogodi neka rupa.
    Sramota i bruka za centar grada.
    Nema sta da se popravlja!!!

  • Djunta

    17:29 // 21. 8. 2020.

    E, bas su hteli, ali bila vrucina ! Posle ce doci ladno, pa mraz...
    More, pravite se ludi, ovamo glasate sektu a kad je muka, zovi JV !
    Jurite odbornika, sto ga izglasaste !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: