Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 30. 7. 2021.

| Društvo

Nova pomoćnica gradonačelnice Niša za međunarodnu saradnju

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
gradska kuća
Mitić bila šef Stručne službe Nišavskog upravnog okruga; foto: S. M.

Za svoju pomoćnicu iz oblasti međunarodne saradnje i projekte EU gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski imenovala je nekadašnju šeficu Stručne službe Nišavskog upravnog okruga, diplomiranu pravnicu Jovanu Mitić.

Od mogućih pet pomoćnika, koliko najviše gradonačelnik može da ima prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, Mitić je četvrta.

Iz Kabineta gradonačelnice kažu da je Mitić diplomirala na Pravnom fakultetu u Nišu, da poseduje licencu Ministarstva pravde za mirno rešavanje sporova i da ima iskustva u radu državne uprave i lokalne samouprave.

Poseduje sertifikate o učešću na više seminara o radu međunarodnih institucija i njihovih organa. Bila je član pobedničkog tima na petom Regionalnom moot court takmičenju u simulaciji rada Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu - navode iz pres službe.

Već je učestvoval u aktivnostima oko prijema delegacije iz egiapstkog Južnog Sinaja koji su proteklog vikenda bili u Nišu.

Podsetimo, Sotirovski za sada ima četiri pomoćnika. Dugogodišnja funkcionerka i lider Naprednjaka u Merošini Sanja Stajić pomoćnica je za oblast zdravstva, dok je za oblast komunalnih delatnosti pomoćnica nekadašnja sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Vladislava Ivković.

Pomoćnik za oblast razvoja lokalne zajednice je bivši načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor

    00:24 // 1. 8. 2021.

    A šta bi sa parkingom koji je oduzela od državnih institucija i koji još uvek ne radi. Inspekcije plaćaju godišnji parking. Valjda je imala obezbeđeno mesto i kada je službeni auto udarila kada je išla u Soko Banju

  • David Štrbac

    21:44 // 31. 7. 2021.

    Nekome ništa nije jasno, direktor vodovoda ima savetnika za međunarodnu saradnju sa tri razreda trgovačke škole a vika se Yumbo, a što ne bi temparka

  • Pukovnik

    16:30 // 31. 7. 2021.

    Medjunarodna saradnja je funkcija države a ne grada. Ovo je protivustavno uzurpiranje funkcije države. Trebalo bi da bude krivično delo. Imenovana bi trebalo da se bavi opštinama u gradu i njihovom koordiniranom i funkcionalnom radu i ustrojstvu. Ovo je još jedan primer njene nefunkcionalnosti i pogrešnog izbora koji se uspešno obija o glavu gradjana.

    • Tajanstveni Alan

      17:44 // 31. 7. 2021.

      Dobrivoje, ti li si ?

    • vodnik

      17:47 // 31. 7. 2021.

      @Pukovnik - šta deca znaju šta je sto kila.

    • Milos Jovanovic

      01:13 // 1. 8. 2021.

      Sokobanjska vaspitacica sada vec dr nauka ne govori strane jezike iako se predstavljala kao odlican poznavalac.Sve se svelo na yes, no, thank you, pa se brukala a ne ume ni pismo niti e-mail da napise a kamoli procita.Opet ima resenje o trosku gradjana za svoje neznanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: