Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 5. 4. 2013.

| Društvo

Novi “Šetači” u Nišu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
c
Dobitnici priznanja "Šetač" za 2012. godinu

Šestoro Nišlija nagrađeno je priznanjem koja se dodeljuju za građanski aktivizam i u znak sećanja na protestne šetnje 90-ih godina.

Žiri koji su činili prošlogodišnji dobitnici, dodelio je priznanja u kategorijama "mediji", "pojedinac", "civilno društvo", "javna uprava", "biznis" i "životno delo".

Veliboru Velji Petkoviću novinaru nekadašnjeg Radio Niša, a danas Radio Beograda pripalo je priznanje u kategoriji “mediji", a kako žiri kaže iza ovog “šetača” stoji dugogodisnji novinarski radni staž.

- Velja je čovek širokih interesovanja i znanja iz najrazlicitijih oblasti, uvek vedrog duha, zanimljivih priča i anegdota - kažu u žiriju.

Priznanje u kategoriji “biznis šetač” pripalo je Branku Krsmanoviću, vlasniku Kupina filma.

- Do skoro Niš nije imao nijedan bioskop, a sada ih ima dva, možda čak i oba zaslugom Krsmanovića. - sopštio je žiri.

Administracija, procedure i protokoli ne moraju da budu jedina asocijacija na javnu upravu, pa je tako nagrada “šetača” za ovu kategoriju pripala Miloju Zečeviću, matičaru.

- Za Miloja važi da je amajlija za srećan i dugovečan brak, pa mnogi traže da ih baš on venča.

Nagrada u kategoriji “civilno društvo” pripala je Dušanu Stojanoviću iz organizacje Zoo planet koja se bavi spašavanjem ugroženh životinja.

- U slučaju rode Bele i nesvakidašnje pojave zmija u gradu, kao i udomljavanju pasa lutalica Zoo Planet je mnogo puta izašao u susret i pomogao Nišlijama - rekao je žiri.

“Šetača” u kategoriji “pojedinac” dobio je Marjan Doca Cvetković, sinonim za volonterizam i aktivizam mladih, kažu u Proaktivu.

- Ovog šetača predložio je Nišvil džez festival. U obrazloženju predloga stoji i to da su pokušali da izbroje sve njegove šetnje u 2012-oj, ali nisu uspeli

Stojanović dodaje da je Doca jedan od tvoraca Zakona o volonterizmu i osnivač Volonterskog resurs centra.

Ove godine uvedena je još jedna kategorija. Zbog velikog interesovanja i predloga građana proglašen je i "šetač za životno delo", Olgica Beba Bajić, direktorka Otvorenog kluba iz Niša.

- Ona je među začetnicima civilnog sektora u Nisu, a Otvoreni klub ostaje aktivan u realizaciji programa usmerenih na promenu svesti građana o demokratskim vrednostima - rekao je Stojanović.

Priznanja su nagrađenima uručili prošlogodišnji šetači, Predrag Blagojević, urednik “Južnih vesti”, Tomislav Savić iz biznis centra “Forum”, Mirko Savić iz Agencije za privredne registre, Milan Stojiljković iz organizacije “Kobra” i Dragan Žika Stojanović poznati niški voditelj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sun is up

    08:43 // 30. 8. 2013.

    samo neka šetaju

  • Pavličić Slađana

    01:18 // 7. 4. 2013.

    Sve čestitke svim dobitnocima a momdrugaru Zeki posebno,šta ću kad ima vezu kod mene,prijatelji smo kojih 100 godina.

  • brazza

    20:33 // 5. 4. 2013.

    BRAVOO!!!! Svaka cast za akciju i sve pohvale za ideju,za podstrek ljudima i nada da nije sve tako crno.Veliki pozdrav Miloju Zecevicu,koga citav Nis zna kao Zeku,pravi primer dobrog coveka starog kova,vrednog i predano u svemu sto radi.BRAVOOOOOOO ZEKO!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: