Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 9. 6. 2011.

| Društvo

Novi dizajn Južnih vesti

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Južne vesti

Od četvrtka, 9. juna 2011. godine, Južne vesti dobile su nov izgled.

U prvoj značajnijoj izmeni dizajna od januara 2010. godine, kada je sajt prvi put zvanično postavljen, otklonjeni su brojni nedostaci i ograničenja, pa bi pregled sajta trebalo da je znatno lakši.

Osim novog zaštitnog znaka, dizajn donosi i novi raspored rubrika i tekstova, što za cilj ima bolju preglednost i funkcionalnost, ali i set boja koje su prijatnije ljudskom oku.

- Za neka rešenja smo iskoristili iskustva vodećih domaćih i svetskih medija, pojedina su rezultat našeg dosadašnjeg rada, a neke stvari smo izmenili po sugestijama koje smo dobijali od čitalaca. Sa druge strane morali smo da vodimo računa da ostavimo prostora za neka potpuno nova tehnička rešenja, sa kojima ćemo veoma brzo upoznati čitaoce. Radimo na povećanju redakcije, što bi trebalo da znači i više vesti, pa je potrebno pronaći najbolje soluciju kako prikazati mnogo materijala a da sve ostane pregledno i lako za praćenje. A, to nije lako - kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

Komentarisanje tekstova

- Sem primetne, i nadam se prijatne promene vizuelnog indentiteta, uveli smo post moderaciju komentara za čitaoce koji koriste mogućnost prijavljivanja preko Google, Facebook, Twitter i Yahoo servisa. Njihovi komentari biće vidljivi odmah i neće morati da čekaju da ih administrator odobri. Nastojali smo da što više olakšamo proceduru identifikacije kod ostavljanja komentara i omogućimo čitaocima da njihovi komentari budu vidljivi odmah kako bi diskusije bile interaktivnije - kaže Vitomir Ognjanović, direktor Južnih vesti.

Pored pomenutog omogućeno je i ocenjivanje komentara, kako bi interesantniji bili bolje ispraćeni, RSS feed komentara/diskusija i sl.

- Pomenuti servisi su najrasprostranjeniji na Intenetu, ali ćemo svakako u narednom periodu omogućiti dodatne vidove identifikacije kako bi i oni koji nisu korisnici pomenutih servisa mogli da učestvuju nesmetano u diskusijama - kaže Ognjanović.

Društvene mreže

U planu izrada posebne Facebook aplikacije, kvalitetnija integracija Twittera i još par servisa koji će građanima omogućiti da se aktivno uključe u rad Južnih vesti.

- Nekima je možda i manje poznato da smo od samog početka nastojali da maksimalno iskoristimo društvene mreže za komunikaciju sa čitaocima, ali smo se sada potrudili da to podignemo na, čini mi se, kvalitetniji nivo - kaže Ognjanović.

Redizajn i restrukturiranje sajta pomogli su USAID i IREX.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Јужнопругаш

    09:00 // 10. 6. 2011.

    Ни овога пута нема опције за ћирилично писмо?!
    Недемократски...

  • Горан Ћирић

    08:49 // 10. 6. 2011.

    Честитке! Само нам још омогућите да вести пратимо и на ћирилици!Дајте нам избор, будите отворени и у крајљој линији културни, образовани, толерантни и авангардни.

    • ДуЛе

      12:30 // 10. 6. 2011.

      Коришћење ћирилице је ствар националног идентитета,културе и образовања,па и обавеза по Уставу! Ћирилица је једино српско писмо и највећа лаж је да српски језик има два писма! препоручујем сајт друштва за заштиту ћирилице(http://www.cirilica-beograd.rs/),чији сам иначе члан!Друштво има огранак и у Нишу!

  • Milan petrovic

    21:53 // 9. 6. 2011.

    Sve super posebno mogucnost brzeg komentarisanja... jedino cirilica...nadam se uskoro! Sve najbolje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: