Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 18. 3. 2019.

| Društvo

Novi protest u Pirotu protiv izgradnje MHE

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Ovog puta protest će se održati ispred Gradske uprave
Ovog puta protest će se održati ispred Gradske uprave; foto: Lj. F.

Piroćanci koji se protive izgradnji mini-hidroelektrana okupiće se u petak ispred zgrade Gradske uprave u vreme skupštinske sednice, kako bi zatražili od gradonačelnika Vasića i odbornika da donesu odluku da se iz Prostornog plana izbrišu lokacije za MHE.

Simbolično, na Svetski dan voda, 22. marta, Piroćanci će protestovati protiv izgradnje MHE, a od gradonačelnika Pirota Vladana Vasića i nadležnih traže i da se raskine ugovor koji Grad ima sa investitorom MHE u selu Topli Do, kao i da se javno objave svi dokumenti koje Grad poseduje u vezi izgradnje MHE u Pirotu.

Aleksandar Panić iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine kaže da se lokalna vlast samo deklarativno protivi gradnji MHE, a da donosi odluke kojima u stvari podržava investitore.

Tražimo poništenje štetnih ugovora kojima se zemlja daje na korišćenje investitorima. Vlast čini ustupke investitorima, daju im zemljište i puteve za cevovode, a izjašnjavaju se da su protiv mini-hidroelektrana - kaže Panić.

Zbog toga će se okupiti u vreme skupštinske sednice ispred Gradske uprave, a očekuju od odbornika opozicije da traže izmenu dnevnog reda i da se na sednici nađe tačka u vezi sa tim problemom.

Okupićemo se da damo podršku ljudima koji će pokušati da nametnu pitanje MHE, nadamo se da će se o ovome govoriti na sednici - dodaje Panić.

Podsetimo, odbornička grupa Najbolje za Pirot saopštila je da grad sarađuje sa investitorima MHE, a od nadležnih su zatražili da prestaju sa izdavanjem dozvola.

Ovo će biti 2. protest u Pirotu, a 2. septembra prošle godine građani iz cele Srbije su se prvi put okupili u ovom gradu kako bi "odbranili" reke Stare planine, ali i cele Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Осма Кова

    16:17 // 18. 3. 2019.

    Има ли организованог одласка из града Ниша,могућност организованог превоза.
    Унапред хвала.

  • pera

    13:34 // 18. 3. 2019.

    Podrška - protiv MHE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: