Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 6. 12. 2021.

| Društvo

Novogodišnja humanitarna akcija za decu iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Lebana

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
paketići
Akcija traje do 20. decembra; foto: A. Kostić

Mladi iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Lebana prikupljaće novac, igračke, slatkiše, od kojih će praviti novogodišnje paketiće za decu čiji roditelji nisu u materijalnoj situaciji da im to obezbede, a svi koji žele da pomognu to mogu da urade do 20. decembra tako što će uplatiti novac na namenski račun ili kontaktirati Organizaciju “Građanske inicijative”.

Mladi iz tih mesta akciju organizuju uz pomoć centara za socijalni rad, od kojih će dobiti podatke o broju dece iz socijalno ugroženih porodica.

Da su mladi na jugu Srbije svesni lošeg materijalnog stanja mnogih porodica, te zbog toga žele da im pomognu da obraduju svoje najmlađe članove kaže gimnazijalac iz Bujanova Bogdan Matić.

Pomoći drugome, isto je kao i pomoći sebi. Kada izmamimo deci osmeh na lice, osećamo se ponosno jer smo zaslužni za taj osmeh. Svako bi dete trabalo da ima srećno deteninjstvo, a mala pomoć svih nas može učiniti nečije detinjstvo srećnijim, makar u vreme praznika. I male donacije su vrlo značajne, jer što ih je više, to ćemo veći broj dece usrećiti novogodišnjim paketićem - kaže Bogdan.

Marija Jovanović Dodić iz Centra za socijalni rad u Vranju kaže da se roditelji iz socijalno ugroženih porodica uglavnom bore za golu egzistenciju i zbog toga često i ne mogu da vide značaj tih radosti, koje i njihova deca često ne poznaju.

Ovakva akcija svakako je bitna upravo zbog toga, da i ta deca dožive takvu radost, kao i njihovi vršnjaci, jer je jednako zaslužuju - kaže Jovanović Dodić.

Akcija je zamišljena tako da svi pojedinci, organizacije i firme, u skladu sa svojim mogućnostima, mogu da uplate novac do 20. decembra na namenski račun 160-6000000072787-35 u Banci “Intesa”, od koga će se za mališane iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Lebana kupovati sadržaji za paketiće.

Moguća je i donacija u igračkama, slatkišima ili sličnim sadržajima interesnantnim za decu, a u tom slučaju je potrebno kontaktirati organizaciju "Građanske inicijative" mejlom ili telefonom - 069/3624041, [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    16:23 // 6. 12. 2021.

    bravo za vas niste kao glavni grad da samo njih gledaju a ostala mesta u srb ne vide

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: