Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 25. 1. 2021.

| Društvo

Od utorka nema vakcinacije građana bez zakazanih termina

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
800x600_spric-vakcina-foto-aleksandar-kostic-jv
Od sutra nema vakcinacije bez poziva; foto: A. Kostić

Zbog gužvi, zato što se svakodnevno uvećava broj građana koji se nisu prijavili za imunizaciju, a dolaze na punktove, Vlada Republike Srbije odlučila je da vakcinu od utorka, 26. januara mogu da prime isključivo oni koji su dobili poziv i termin. Kako navode u saopštenju, nije u interesu javnog zdravlja da se stvaraju gužve zbog onih koji nemaju termin.

Termin za vakcinaciju, piše u saopštenju, građani će dobiti nakon prijave na portalu e-Uprave ili pozivom kol-centra, pa bez poziva od sutra neće biti moguća imunizacija. vakcina Termin za vakcinaciju, piše u saopštenju, građani će dobiti nakon prijave na portalu e-Uprave ili pozivom kol-centra; foto: www.domzdravljanis.co.rs

Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioriteta– navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Vlade.

Iz Vlade apeluju na građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer, kako navode, to je najbolji način da vakcinu dobiju svi, po utvrđenim pravilima.

Ovakva odluka doneta je zato što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana – piše u saopštenju.

Podsećaju da svi mogu da se prijave za vakcinu preko adrese www.imunizacija.euprava.gov.rs, a ukoliko osoba koja je zainteresovana nema računar to može da učini pozivom na broj 0800/222-334, svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

Takođe, u saopštenju poručuju građanima da bez obzira na to što je vakcina stigla u Srbiju, epidemija još nije gotova i da je važno da se svi pridržavaju preporučenih mera.

Podsetimo, u Nišu je pored otvorenih 6 punktova za masovnu vakinaciju stanovništva, pre tri dana i deo hale "Čair" postao novi punkt.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hajagos Karoly

    06:47 // 5. 3. 2021.

    Januar 27 og dobio sam termin za vakcinu.Nisam mogao otici jer morao sam u bolnici za Novisad ici na komisiju .Od tada prijavio sam za vakcinu tri puta i nisam dobio termin .Imam78 godina !Sta da rad?

  • Todor Lončar

    13:18 // 2. 3. 2021.

    29.01.2021. sam se prijavo za vakcinu preko e uprave, još nisam obavešten o terminu vakcinacije.

  • Ja sam

    15:12 // 26. 1. 2021.

    I treba, ljudi bespotrebno prave gužvu. Svako može da se prijavi, a termin dobijate u roku od nekoliko dana od prijave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: