Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 22. 7. 2021.

| Društvo

Odbornik SNS Dragan Đorđević novi direktor niške Pošte

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
djordjevic
Novi direktor Pošte Niš; foto: lična arhiva

Član SNS-a i odbornik ove stranke u Skupštini Grada Niša Dragan Đorđević, novi je direktor Pošte Niš. Ovog nekadašnjeg potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije na ovo mesto je imenovalo rukovodstvo Pošta Srbije, a on najavljuje novu, uzlaznu putanju institucije koju vodi uz bolje, ali i nove usluge.

Đorđević je, kako kaže, zvanično Poštu Niš, koja pokriva širi reon Nišavskog okruga, preuzeo 23. juna.

Zamenio je višegodišnjeg direktora Miroslava Janojlića, a Đorđević kaže da je biran neko van sistema, jer postoje veliki planovi za budućnost Pošte.

Pošta želi da dosegne do Telekoma i Poštanske štedionice. Želi da pruža nove usluge, da pre svega sistematizacijom radnih mesta da stimuliše poštare, dostavljače u brzoj pošti i šalterske radnike - kaže Đorđević.

U planu su, kako kaže i nove ulsuge, a možda i veliki dostavljački lanci Glovo i Walt uskoro dobiju državnu konkurenciju.

Dosta novih usluga je u planu. Pre svega paketomati, a verovatno ćemo sagledati i nešto uraditi u domenu dostavljanja poput Glova i ostalih koji to trenutno rade. Javili bi se sa mnogo boljim uslovima, razrađenijom mrežom. Ljudima koji će od nas da dobijaju sredstva - električni bicikli, mopedi ili kola i oni će biti upošljeni - rekao je Đorđević.

Zašto je baš on izabran je, kako kaže, pitanje za rukovodstvo Pošte, ali otuda odgovori na pitanja novinara još nisu stigli. Đorđević misli da ga je kvalifikovao i njegov CV, a u njemu, između ostalog piše i da je bio potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i da je sa te pozicije 2011. godine hapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Danas Đorđević kaže da je tih godina bio proganjan od demokrata, kao i da je presudom Apelacionog suda pravosnažno oslobođen za sve što mu se stavljalo na teret.

Bio je proces zato što sam ja i tada bio jedan od stožera SNS i to je smetalo očigledno nekim ljudima. Kako neko ko nije član stranke na vlasti da bude na poziciji potpredsednika FSS. Radili su šta su radili, a ja na kraju imam pravosnažnu presudu Apelacionog suda gde sam oslobođen svih optužbi - kaže Đorđević.

Nišlijama je poznat je i kao doskorašnji i dugogodišnji funkcioner u Fudbalskom klubu Sinđelić, ujedno je i odbornik SNS-a u Skupštini Grada. Mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije je da nema zakonskih smetnji da Đorđević istovremeno bude i odbornik i direktor.

Agencija je utvrdila da direktor Pošte Niš nije javni funkcioner, pa nema ni sukoba interesa ukoliko je istovremeno i u skupštinskim klupama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    18:34 // 23. 7. 2021.

    Drugar li loka, negde ,piviki , pa si mu ti pi(lj) ar ?

  • ђура

    05:53 // 23. 7. 2021.

    Ништа без Академика , образованих лидера СНС -а . Која кадровска селекција ! .

  • Симашин

    21:56 // 22. 7. 2021.

    Зашто Пантелеј нема поштара? И колико дуго неће имати? Зна ли се шта? Питам за другара.

    • Mene za direktora

      00:16 // 23. 7. 2021.

      Nemate zato što je Pantelej i nas Pasi Poljana medju najvećim samim tim i najtežim rejonima u Nišu, poštari nisu mogli više da istrpe jahanje od strane šefova, pa je vaš poštar pobegao da čuva ovce negde u Zaplanje, a ovaj jadnik iz P Poljane utekao čak na Aljasku. Blagostanje, kako u državi, tako u ovoj propaloj firmi, a narod ćuti li ćuti? Neka ćuti, za bolje i nije!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: