Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 4. 3. 2021.

| Društvo

Odbornik Stanković: Građani Srbije nemaju jednaka prava na zdravstvenu zaštitu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
odbornik Stanković
"Univerzitetski klinički centar u Nišu mora da se uvrsti u ustanovu četvrte kategorije od republičkog značaja" ; foto: Niš moj grad

Univerzitetski klinički centar u Nišu, kako je rekao odbornik Miodrag Stanković, mora da se uvrsti u ustanovu čevrte kategorije od republičkog značaja, da bi građani u tom delu zemlje imali najbolje medicinske usluge, a ne, dodao je, da traže veze za vrhunske lekare u Beogradu i Novom Sadu. Apelovao je na sve sindikate i političke predstavnike sa juga Srbije da se bore da svi građani u Srbiji imaju jednaka prava na zdravstvo.

Protiv plana da niški Univerzitetski klinički centar bude na nižem nivou od ustanova na severu ustali su lekari, ali i narodni poslanik Milija Miletić, a da taj potez znači "najveća centralizacija" istakao je i odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković.

Univerzitetski klinički centar u Nišu mora da se uvrsti u ustanovu četvrte kategorije od republičkog značaja, tako da 2 milona ljudi koji gravitiraju ovom delu države imaju najbolje uslove, preglede, terapije, lekove i stručnjake, a ne da traže privatne veze i političke urgencije kako bi došli do vrhunskih lekara u Beogradu ili Novom Sada – rekao je Stanković.

Za novi plan za organizaciju zdravstvenog sistema koji predviđa da niški Klinički bude ustanova treće kategorije, Stanković je poručio da je nedopustiv i da to znači podelu na građane prvog i drugog reda, te da su "maske pale" i da je vlast pokazala svoje pravo lice.

Sve se planira I odlučuje u Beogradu, od finansija, poreza, vakcina, do zapošljavanja i uređenja parkova i trgova. Poslednja dešavanja u zdravstvu otvoreno pokazuju diskriminatorsku politiku prema građanima na jugu Srbije- rekao je on.

Apeluje na sindikate, političke predstavnike sa juga Srbije u zdravstvenim i političkim organima vlasti da se, kako je naveo, aktiviraju i nastupe jedinstveno u borbi da svi građani u ovoj državi Srbiji imaju jednaka prava na zdravstvenu zaštitu.

Podsetimo, zbog novog plana je doktor Dragan Milić je i zvanično uputio primedbe Ministarstvu zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    02:59 // 5. 3. 2021.

    Jos malo nece imati ko da nas leci. Zbog takvog odnosa Nasi najbolji lekari odlaze iz zemlje

  • Rade

    00:23 // 5. 3. 2021.

    Cika Rade da vam kaze, tesko si ga nama deco dok su ovi tu. Barjak slobode nam treba

  • Neko ko zna

    23:37 // 4. 3. 2021.

    MIKICE NIJE LI TE SRAMOTA? Sedeo sam u kaficu iza tebe i kacara i jos jednog lika kada su ti dali karte za tenis u hali 2018 godine! Ljubio si se sa njima i drugovao bratio i td... sram te bilo! Pravdao si se nesto kako ih ti nenapadas nego tvoji i bla bla... ti si sramota za opoziciju! Dace Bog da se pojavi neko mlad i ispravan da bude stvarno opozicija i da uradi nesto a ti radis za njih!!!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: