Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 10. 5. 2019.

| Društvo

Operacije u niškom Kliničkom centru odložene zbog vojne parade

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
vojna parada
Službenici nisu uzimali slobodne dane; foto: M. Z.

Prazne su operacione sale u niškom Kliničkom centru zbog vojne parade "Odbrana slobode". Izvori Južnih vesti kažu da je osoblje obavešteno da bi trebalo da masovno idu na ovu manifestaciju i da je to razlog, a direktor KC-a Zoran Radovanović da su u stanju pripravnosti što je uobičajena procedura kada je u gradu događaj sa toliko zvaničnika i građana. Pored medicinskog osoblja, vojna parada je "isterala" sa radnog mesta i brojne službenike Gradske uprave.

sale Prazne sale na par sati; foto: S. M.Više zaposlenih u niškom Kliničkom centru tvrde da su operacije koje su bile zakazane za danas odložene zbog “Odbrane slobode”.

Organizovano je medicinsko osoblje išlo od 9:40. Nalazili su se kod hotela “My place” - kaže jedan od izvora.

Direktor KC-a Zoran Radovanović objašnjava da su pojedine operacione sale u pripravnosti zbog masovnog događaja i da je takva praksa svuda u svetu.

Zbog velikog broja ljudi prisutnog na današnjem događaju, normalno je da KC Niš ima pripravne ekipe i sale u periodu od nekoliko sati. Danas je u Nišu veliki broj diplomata i visokih stranih predstavnika pa mi kao najveća zdravstvena ustanova u reginonu imamo obavezu da brinemo i o tome - kaže Radovanović.

Dodaje i da zaposleni nisu bili primoravani da prisustvuju vojnoj paradi.


I službenici Gradske uprave na paradi - organizovan odlazak i pritisci

Od 17 niških sekretarijata, tek su sekretari za poljoprivredu Saša Stoiljković i sekretar za planiranje i izgradnju Igor igić u 10:30 bio na svom radnom mestu. Ostali su ili bili “na sastancima”, kako kažu sekretarice, ili jednostavno “nisu radili”. U nekim sekretarijatima, nije bilo nikoga ni da podigne slušalicu.

Igić kaže da su svi oni koji su želeli mogli da odu. O broju službenika koji su želeli da vide paradu vojske i policije nije želeo da govori. Kaže da ne može o tome da priča.

Dodaje, da službenici koji su napustili kancelarije, nisu uzimali slobodan dan.

Nije bilo primoravanje, niti naredbe. Ko je hteo mogao je da ode. Zaposleni koji su otišli na paradu, nisu uzimali sloban dan - rekao je Igić.

U trenutku kada su novinari zvali, na radnom mestu nije bio ni sekretar za kulturu i informisanje Nebojša Stevanović. Međutim, Stevanović nije bio ni na paradi. Kaže da ne voli takve manifestacije.

Ko je hteo mogao je da ode. Ne mogu da kežem da se radi normalno i ubičajeno, jer radimo u smanjenom obimu, ali radimo - kaže Stevanović.

Izvori Južnih vesti zaposleni u Gradskoj upravi tvrde da su službenici ove institucije na paradu išli organizovano,vreme polaska 10:30, kod benzinske pumpe na Bulevaru 12. februar.

Bili su strašni pritisci, ovi odozgo iz Gradske uprave su otišli, ovi sa šaltera nisu - kaže jedan od izvora.

Ovo tvrdi i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš Miodrag Stanković, dok u Niškoj inicijativi pitaju dokle će javni sektor da bude korišćen za mitinge i javne skupove o trošku građana.

Ko će da plati sve ono što je rađeno i upropašćeno za vreme Vojne parade u Nišu? Dokle će zaposleni u javnom sektoru da budu korišćeni za sve mitinge, parade, otvaranja i dočeke? Ko će da se bar izvini Nišlijama za kolaps koji su imali zanjih dana? Ko će da se posebno izvini građanima koji žive u naseljima koja su skoro bila odsečena od sveta zadnih dana zbog ove demonstracije sile? - pitaju u Niškoj inicijativi.

Podsetimo, parada "Odbrana slobode" u kojoj Srbija, kako je rečeno, pokazuje svoju vojnu i policijsku snagu održava se danas na Bulevaru 12. februar u Nišu. Na paradi prisustvuje državni vrh, predvođen predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pp

    23:43 // 10. 5. 2019.

    Savet za one koji mrze Vojsku: Pod hitno se upisite na Vojnu Akademiju, ako ce vas primiti, pa naucite nesto!.

  • Ouzo

    17:17 // 10. 5. 2019.

    Odusevljava Tigar Radovanovic,jer prica ono sto ne misli i sto nije istina!
    Jel "svuda u svetu",Koreja,Rusija iKina?

  • Mara

    16:18 // 10. 5. 2019.

    Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: