Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 31. 1. 2023.

| Društvo

Opština Bela Palanka od države traži pomoć za rekonstrukciju mostova

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kameni most
Most vodi ka Staroj planini; foto: Opština Bela Palanka

Za saniranje i rekonstrukciju 3 mosta na Nišavi koji su oštećeni ili godinama u njih nije ništa ulagano, Opština Bela Palanka tražiće stručnu i finansijsku pomoć nadležnih ministarstva i preduzeća Koridori Srbije, rekao je nakon obilaska tih mostova predsednik Opštine Goran Miljković.

On kaže da najpre treba da se utvrdi stanje mostova i u kojoj meri ih je potrebno sanirati, jer je, recimo, poslednja rekonstrukcija mosta na Nišavi koji povezuje stanovnike Crvene Reke i sela Vrandol bila delimična i rađena je pre više od deceniju. most Potrebna rekonstrukcija; foto: Opština Bela Palanka

Most je bezbedan za saobraćaj i putnike, ali je potrebno izvršiti njegovu sanaciju. U saniranju mosta kod Vrandola tražićemo pomoć nadležnih ministarstava, ali je pre toga potrebno izvršiti procenu od strane stručnjaka kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju most - rekao je Miljković.

Sa svojim saradnicima obišao je most koji je od velikog značaja za meštane sela Moklište, Dračje i sela Gornji i Donji Rinj na Belanovcu, koji je pretrpeo oštećenja nakon što je nekoliko godina bio u čestoj upotrebi prilikom izgradnje Koridora 10. most Traže pomoć ministarstva; foto: Opština Bela Palanka

Kaže da su predstavnici lokalne samouprave stalno izlazili na teren, upozoravali izvođače radova i da je izvršena ekspertiza o njegovom stanju.

Most je bezbedan za saobraćaj, ali postoje izvesna ograničenja u vezi nosivosti mosta koje je potrebno poštovati. Izvestićemo nadležno ministarstvo kako bi njihovi stručnjaci izvršili analizu stanja mosta, a zatim da uz njihovu pomoć obezbedimo novčana sredstva za njegovu rekonstrukciju - istakao je predsednik Opštine.

Najinteresantniji i najveći most u Beloj Palanci na Nišavi je takozvani "Nišavski most" koji je takođe bio u čestoj upotrebi kada se gradio Koridor 10, a koji je inače u ingerenciji JP Putevi Srbije. kameni most Kameni most građen pre skoro jednog veka; foto: Opština Bela Palanka

Imali smo nekoliko sastanaka sa nadležnima iz Koridora Srbije koji su preuzeli na sebe obavezu da urade projektno-tehničku dokumentaciju u vezi rekonstrukcije tog mosta i ovih dana ćemo se ponovo sastati kako bi ubrzali proces - rekao je Miljković.

Most je napravljen tridesetih godina prošlog veka i od velikog je značaja za opštinu, naročito kada je u pitanju turizam, jer je to najkraći put koji vodi do Babinog zuba i Stare planine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    23:12 // 24. 2. 2023.

    Koja opština, takve kvazi Opštine kao što je Bela Palanka, Babušnica treba ugasiti i prebaciti sve preko Grada Pirota. Bela Palanka i Babušnica su samo na teret budžeta Republike Srbije.

  • Aktor

    08:14 // 1. 2. 2023.

    Mostovi u Beloj Palanci i na Belanovcu su unisteni prilikom izgradnje autoputa. Teska mehanizacija i kamioni puni kamena su prelazili preko niih. Bilo je price da ce grcka firma koja je pravila auto put popraviti sve puteve i stetu koju je napravila prilikom izgradnje. Zasto nisu popravili i mostove?

  • Steva n

    11:39 // 31. 1. 2023.

    Od koje države traže pomoć? Jel' od one radikalne, one što oduzima i sahranjuje aerodrome, ili od one koja crče od brige za vrežinski most?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: