Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 4. 6. 2019.

| Društvo

Otpada fasada sa "problematične" zgrade u blizini Čaira u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
otpada fasada
Još jedna zgrada predstavlja potencijalnu opasnost za prolaznike; foto: čitalac

Fasada sa zgrade u Ulici Tome Rosandića u blizini čairskog parka otpada već dva dana, svedoče građani koji stanuju u ovom delu Niša, a deo nije ograđen i postoji opasnost da malter padne na prolaznike. U Građevinskoj inpekciji kažu da nisu znali za problematičnu zgradu i da će sutra reagovati.

Prošle nedelje su se građani žalili zbog fasade koja otpada sa zgrade u centru Niša i koja nije bezbedna. Sličan problem juče je prijavio građanin preko aplikacije "Prijavi problem", a reagovao je i danas, jer fasada i dalje otpada sa zgrade u Ulici Tome Rosandića 6. otpada fasada čair Već dva dana otpada, a nema nikakvog obaveštenja o tome; foto: čitalac

Pored zgrade je put za Čair kojim prolazi mnogo dece, bebe u kolicima sa roditeljima, vozila iz garaža i parkinga zgrade. Pala je fasada jutros rano i još nema nikakve reakcije, ograde oko zgrade, upozorenja... Fasada je odavno problematična, praktično je loše urađena pri izgradnji zgrade, više puta krpljena...- napisao je juče čitalac.

Da je tako i danas ponovo je prijavio uz fotografije i napisao da crveni malter i dalje "pada na ljude i kola".

Marina Živulović iz Građevinske inspekcija kaže da ih Komunalna policija nije obavestila o tome i da nisu znali da je i ova na izgled nova zgrada u Nišu "problematična". otpada fasada čair Nebzbedno za prolaznike koji prolaze ovom ulicom ka Čairu; foto: čitalac

Mogu da vam obećam da ćemo da izađemo odmah ujutru i da vidimo o čemu se radi i da preduzmemo odgovarajuće mere. Mi ćemo da stavimo svoje trake i da upozorimo građane da tu ne prolaze - dodaje Živulović.

Podsetimo, u poslednje vreme se građani vrlo često žale na "opasne zgrade" sa čijih fasada otpada malter, a sredinom aprila su preko aplikacije "Prijavi problem" ukazali da je prolazak pored zgrade u Ulici Nade Tomić 15 potencijalna opasnost.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rece covek

    11:07 // 5. 6. 2019.

    Dodju tako i stave trake oko cele zgrade.Pa kuda da udjemo u zgradu?

    • Шта даље?

      16:29 // 5. 6. 2019.

      Баш тако.Ево данас,дошли у Вождову 51 и 53 и са дворишне стране ставили траку на средини,као да само ту отпада фасада.Шта сада и до када? Шта ће бити кад дуне ветар и покида траку,куда да пролазимо да бацимо ђубре? Шта је следећи потез,вероватно да се иселимо или да нам наложе да санирамо фасаду?

  • S.Nikolić

    09:54 // 5. 6. 2019.

    Nije u pitanju klasični malter već onaj finalni obojen debljine od nekih 2 m.m ali dovoljan da nekog povredi !
    E sad što je to držalo 2-3godine je druga tema !

  • Realista

    09:08 // 5. 6. 2019.

    Ko proverava kvalitet zgrade šta je radela Inspekcija dok se je ovaj objekat zidao da li je moguće da je neko štedeo na fasadi a posle uzeo dobre pare za stanove šta sada znače trake ako se fasada ruši ispada da bilo ko može da bude investitor i da zida, gde vam je gospodin TEŠKI da ga pitamo kome sve daje dozvole za gradnju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: