Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 9. 11. 2019.

| Društvo

Otvoren istočni krak Koridora 10

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
koridor
Otvorena poslednja deonica; foto: JV / Vanja Keser

Nakon brojnih kašnjenja i probijanja rokova, konačno je pušten u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj. Premijer Bugarske Bojko Borisov spajanje Srbije sa Bugskaom uporedio je sa padom Berlinskog zida pre 30 godina.

korodor 10, otvaranje, foto jv vanja keser 2 foto: JV / Vanja Keser

Uz etno muziku sa bine i trubače iz publike koje je doveo niški SNS, upriličena je ceremonija otvaranja istočnog kraka i ujedno završetak radova na kompletnom Koridoru 10.

Pred brojnom publikom, dovezenom organizovanim prevozom iz Niša, Leskovca, Lebana, Vranja, nakon intoniranja himne "Bože pravde", na binu je stupio Borisov.

Mogu da kažem da kao što su Nemci pre 30 godina rekli za Berlinski zid - danas zid između dve zemlje pada - rekao je Borisov.

sns nis, koridor 10, foto sm foto: JV / S. M.

Nakon njega, uz dramatičnu muziku, poput one iz filma Terminator, mikrofon je preuzeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Međutim, najavnu muziku, ali i početak njegovog govora presecali su zvuci trube, orkestra koji je i dotad svirao raznovrsna kola, ali i kompoziciju Opet je naše Kosovo polje.

pripreme otvaranje, foto jv sm foto: JV / S. M.

Trubači su došli sa niškim SNS funkcionerima, na čijem čelu, sa banerom u šakama, bio je predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić.

Vučić je istakao značaj Koridora, u svom maniru, kroz citate Vitmana, Tesle i Dositeja Obradovića, a pored brzine saobraćaja, kao bitnu stavku, Vučić podvlači i bezbednost.

Više smo ljudi izgubili u Sićevačkoj klisuri , nego u omanjem ratu koji smo imali devedestih godina - rekao je Vučić.

zoran babic, koridor 10, foto jv sm foto: JV / S. M.

Na otvaranju su bili i premijerka Srbije Ana Brnabić, član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ali i v. d. direktor Koridora Zoran Babić, koji se retko pojavlju u javnosti nakon saobraćajne nesreće koja se desila janura kada su službena “škoda superb” Koridora Srbije velikom brzinom udarila je na naplatnoj rampi “Doljevac” u automobil koji je čekao naplatu i tada usmrtila 54-godišnju S. G. iz okoline Knjaževca.

Podsetimo, kompletan auto-put od Niša do granice sa Bugarskom je ukupne dužine od 87 km. Izgradnju je obeležilo konstantno probijanje rokova, asfalt koji je popucao i pre otvaranja i brojni problemi sa izvođačima.

Ostalo je još da se završe radovi na trajnoj stabilizaciji 2 kosine koji će se odvijati i tokom naredne godine.

Direktor izgradnje u Koridorima Srbije Aleksandar Senić rekao je da je kompletan krak koštao 476 miliona evra, a samo je u poslednja 2 meseca Vlada Srbije doplatila je, najpre više od 1,4 milijardi dinara, a onda i dodatnih 300 miliona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    14:18 // 10. 11. 2019.

    Bugarski premijer ako moze da kaze kada ce "srusiti zid" od 40-60km/h od granice do Sofije... gde policija uzima stalno mito cim se predje 40. Putovanje Nis-granica traje koliko granica-Sofija.

    I zasto na otvaranju samo SNS?? Pa i ovih 75% koji ne glasaju za njih su to platili. Sta bi bilo da neki obican gradjanin dodje sa transparentom tipa "Sto kasni izgradnja"? SNS batinasi bi ga lincovali.

  • Stop svim botovima

    11:11 // 10. 11. 2019.

    Nisu u pravu sns botovi koji pisu budalastine na nivou deteta 1. razreda osnovne ali nisu u pravu ni ostali koji su ocigledno opozicioni botovi. Bolje je u svim medijima zabraniti komentare ako vec nema sta pametno da se procita. Jer 90% komentara je uvreda na racun normalnog coveka (kako `za` kao i `protiv` Vucica).

  • Marko

    10:41 // 10. 11. 2019.

    Kosovo, taj ZATVOR za Srbe iz ostalih dela Srbije, vlast održava kako bi nam krali pare, Kosova tima davali tri plate a običnog Srbima iz Srbije sve više sitomašili i terali ga na beg. Sramota....nijedna druga država nema takvu tamnicu, znate li da redovno po 10 miliona evra taj vaš AV pošalje Kosovu, , crkvi i Dodiku. Svakako trećina se vraća njemu, a mi moramo na sud ako ne plaćamo 200%poreza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: