Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 30. 7. 2019.

| Društvo

Piroćanci se šišali u centru grada kako bi pomogli mladom sugrađaninu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
14 frizera šiša Piroćance
14 frizera šiša Piroćance; foto: G. B.

Piroćanci koji su danas prošetali centralnim gradskim trgom ispred Doma kulture, po ceni koji su sami izabrali, dobili su frizuru od profesionalnih frizera, a sav novac koji je sakupljen otići će za pomoć u lečenju 13-godišnjeg Nemanje Cvetkovića koji boluje od malignog tumora.

Pirotski frizeri po 3. put organizuju humanitarno šišanje, a za razliku od prethodnih akcija, ovog puta izašli su iz svojih salona, te su frizirali i šišali prolaznike na otvorenom.

Jedna od inicijatorki akcije Radmila Đorđević kaže da se prolaznici rado odazivaju i sedaju na stolice. Prolaznici rado sedaju na stolice Prolaznici rado sedaju na stolice; foto: G. B.

Danas je učestvovalo ukupno 14 frizera, neki se smenjuju koji zbog drugih obaveza ne mogu ceo dan, a neki od nas ćemo biti ovde do večeras, dokle god imam mušterija. Odaziv je dobar, prepodne je bila baš gužva, oni koji nisu bili upoznati sa akcijom bili su baš iznenađeni i rado sedaju na stolicu - kaže Đorđevićeva.

Akciji su se pridružile i šminkerke, koje iscrtavaju decu po licu, ali i žene okupljene oko Fejsbuk grupe Mame Piroćanke, koje prodaju ručno umešene kolače i druge poslastice.

Malo nas vetar sabotira dok šišamo, ali nas je vreme generalno poslužilo. Privlačimo pažnju i muzikom, devojčicama pletemo pletenice. Zadovoljni smo prilozima koji ljudi ostavljaju - kaže frizerka.

Cenu šišanja prolaznici sami određuju, a sav novac ide za lečenje mladom sugrađaninu koji boluje od malignog tumora moždanog stabla. Sami određuju koliko će platiti za frizuru Sami određuju koliko će platiti za frizuru; foto: G. B.

Prva akcija je bila prošle godine za našu koleginicu gde smo skupili dosta novca za njenu terapiju. Uspešna je bila i druga. Dokle god ima mušterija, mi ćemo raditi, dok ne padne mrak - objašnjava Đorđevićeva.

Improvizovane frizerske stolice i stolove, kao i struju, pozajmili su od Doma kulture, a sa ovakvim vidom udruživanja kako bi pomogli sugrađanima ne nameravaju da stanu, i kako, dodaje frizerka, sve kolege su saglasne da se odazovu pozivu i naredni put.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Misko

    11:57 // 31. 7. 2019.

    Браво!!!

  • Raus

    00:04 // 31. 7. 2019.

    Pirocanci da daju novac,jel to neki vic?

  • Goca

    20:56 // 30. 7. 2019.

    Divno...
    Ima dobrih ljudi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: