Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 18. 1. 2024.

| Društvo

Pirotska Tehnička škola dobija savremenu opremu za praktičnu nastavu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
tehnička škola
Pirotska škola među dobitnicima; foto: Tehnička škola

Naočare za virtuelnu i proširenu realnost, računar, setove za programiranje i drugu opremu dobiće Tehnička škola iz Pirota kao donaciju u okviru projekta "Obrazovanje za digitalnu ekonomiju" Fondacije Ana i Vlade Divac i NCR fondacije.

Od 124 prijavljenih škola izabrano je njih 9 koje će podeliti 3,1 milion dinara za kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, a pirotskoj školi pripalo je 434.470 dinara za kupovinu opreme.

Ovoga puta komisija se odlučila za veći broj stručnih škola koje će opremu koristiti za praktičnu nastavu u svakodnevnom radu, za razliku od ranijih godina kada su opremu dobijale uglavnom gimnazije i tehničke škole - rekla je Jelena Rakić, menadžerka projketa iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Škole će dobiti opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEM oblasti (nauka, tehnologija, inžinjerstvo i matematika), a Tehnička škola Pirot će dobiti virtuelne naočare, kao i setove za programiranje, prigramabilnog robota, stabilizator za snimanje video-materijala i računar.

Ovo je još jedan u nizu uspeha za koji su zaslužni profesori Bojan Ćirić i Sanja Rančić, te im ovom prilikom najsrdačnije čestitamo. Radujemo se jer će u narednom periodu Tehnička škola biti regionalni centar novih tehnologija i što će naši učenici imati prilike da se obrazuju na najsavremenijim nastavnim sredstvima - kažu u školi.

Pored pirotske škole, opremu će dobiti i škole u Novom Pazaru, Subotici, Požarevcu, Zemunu, Ruskom Krsturu, Pančevu, Kraljevu i Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: