Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:03, 21. 3. 2022.

| Društvo

Počela izgradnja nove terminalne zgrade na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Položen kamen-temeljac; foto: Aerodrom "Konstantin Veliki"

Postavljanjem kamena temeljca, samo dve nedelje pred izbore, počela je rekonstrukcija i izgradnja nove zgrade na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu. Vrednost radova je oko 1,57 milijardi dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 24 meseca.

Čak osam kompanija je u grupi ponuđača koji su dobili posao rekonstrukcije i izgradnje terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki”, a skoro mesec dana od potpisivanja ugovora radovi su počeli.

Kako je rekao direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, novi objekat će biti površine on 7.784 kvadratnih metara, a rok je da sve bude izgrađeno do marta 2024. godine.

Iza nas je deo površine 2.290 kvadratnih metara koji će se rekonstruisati i proširiti za 8 metara, što će ukupno činiti 10.074 kvadratnih metara novog prostora. Novi deo zgrade biće namenjen odlazećim putnicima, imaće 10 "check in" šaltera, maksimalno vreme čekanja u redu biće 10 minuta, ukrcavanje u vazduhoplov će se odvijati na 4 izlaza, koja su projektovana tako da je svaki izlaz moguće opslužiti autobusom za prevoz putnika do aviona - rekao je Zdravković.

Dodao je da će na spratu pristanišne zgrade biti komercijalan prostor, restorani, barovi, prostor za ukrcavanje u avion preko avio-mosta i drugo, i naglasio da će Aerodrom i dok traju radovi sve vreme biti u funkciji.

Kamen temeljac položili su ministar saobraćaja Tomislav Momirović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je rekla da se sada vidi koliko je odluka države i Skupštine grada Niša o preuzimanju Aerodroma “Konstantin Veliki” bila ispravna.

Podsetimo, ugovor o izvođenju radova je vredan oko 1,57 miljardi dinara sa PDV-om, a vodeća kompanija W. D. Concord west d.o.o., koja će izvesti 81,57% radova je već radila na izgradnji niškog Naučno-tehnološkog parka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    12:42 // 22. 3. 2022.

    Ova vlast se ruga sopstvenim građanima koji glasaju za nju, kao da želi da im poruči "Vi ste nebitni!" i to pred izbore. Ne verujem da postoji bilo šta slično na svetu.

  • Bata Niš

    11:33 // 22. 3. 2022.

    Kako je nije sramota. Žena, da mlati lopatom zato što joj je naredio Vučić???!!!

  • Rajko

    11:00 // 22. 3. 2022.

    Molim novinare J.Vesti da pitaju Gdju Sotiroski ,koliko je kilometara auto puta Niš-Priština već trasirano.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: